BEKERSUCCES VOOR FEYENOORD-JEUGD

Zo makkelijk als Feyenoords B-jeugd afrekende met FC Zwolle, zo moeilijk hadden de A-tjes het met ADO Den Haag. Op Varkenoord bleef het zaterdagmiddag lang 0-1. Een slotoffensief bezorgde de thuisploeg alsnog een 3-1 zege. Eerder op de dag had het team van Cor Adriaanse geen spaan heel gelaten van FC Zwolle. Het werd in Overijssel 0-5.

A-JEUGD MOEITE MET ADO DEN HAAG


Het zag er op Varkenoord zaterdagmiddag lang naar uit dat ADO Den Haag in Rotterdam voor een bekerstuntje ging zorgen. De Hagenaars waren na amper drie minuten dankzij een penalty op voorsprong gekomen en verdedigden die voorsprong krampachtig. 'Wij hadden moeite met hun compactie spel', analyseerde Henk Fräser het bekerduel achteraf. 'Ons baltempo was te laag en men ging ook nog met de bal lopen. Een voor ons bijna dodelijke combinatie.' Bijna dodelijk, want uiteindelijk won Feyenoord de wedstrijd toch nog. Al kwam de gelijkmaker van Rico Kogeldans na een dik uur uit de lucht vallen. Fräser: 'Ik denk dat hij ons gered heeft.' Na Kogeldans' treffer ging het allemaal wat makkelijker. De van Excelsior teruggekeerde Labinot Harbuzi speelde daarin een belangrijke rol. 'Hij maakt ons zeker mentaal sterker', stelde Fräser, die zag hoe Tim Vincken en Asjel Kujovic het Rotterdamse overwicht omzetten in doelpunten. In de beker is de halve finale nu bereikt. Mogelijke tegenstanders daarin zijn NAC, Vitesse en Ajax. De Amsterdammers zijn komende vrijdag in De Kuip echter eerst de eerstkomende competitietegenstander van Feyenoord.


FEYENOORD -ADO DEN HAAG 3-1 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 (3.), 1-1 Kogeldans (60.), 2-1 Vincken (80.), 3-1 Kujovic (82.)

OPSTELLING
Doedee; Bandalovski, Altheer, Davids, Holman (Demeijer, 45.); De Haan (Van Leeuwen, 63.), Harbuzi (Lagas, 85.), De Guzman; Vincken, Kujovic en Kogeldans

 

B-JEUGD HAALT UIT IN ZWOLLE

Feyenoords B-jeugd mag zich in het bekertoernooi op gaan maken voor kwartfinale tegen NAC Breda. Het team van Cor Adriaanse dankt de kwalificatie aan een soepele 5-0 zege bij FC Zwolle. Zwolle komt normaliter een niveautje lager uit en dat was te merken. 'We zijn geen moment in gevaar geweest', resumeerde trainer Adriaanse het duel zaterdagmiddag. 'We waren heer en meester, op een slecht veld, tegen een heel verdedigende tegenstander.'
Vanwege de wedstrijdinstelling van de opponent was het zaak om snel te scoren. Dat deed Feyenoord keurig, want bij rust was de stand al 0-3. Bij de twee eerste goals kwam de voorbereiding van Diego Biseswar, die eerst Glenn Kobussen en later Michel Poldervaart op maat bediende. Diezelfde Poldervaart stond vijf minuten na zijn eigen treffer aan de basis van derde Rotterdamse goal. Hanne Hagary profiteerde toen dankbaar van zijn voorzet en schoot Feyenoord naar een veilige marge. Adriaanse: 'De wedstrijd was zo goed als gewonnen en daarom heb ik in de rust drie man uit voorzorg gewisseld. Wattamaleo, Buijs en Watamaleo hadden wat klachten en die heb ik gespaard voor de competitie.' Omdat Feyenoord na tien minuten in de tweede helft zelfs op 0-4 kwam na een schitterende individuele actie van uitblinker Diego Biseswar, kon Adriaanse het zich zelfs permitteren om ook nog twee C-junioren in te brengen: Georginio Wijnaldum en Kaj Ramsteijn. Zij zagen hoe Ingmar Maayen vlak voor tijd de 0-5 eindstand op het scorebord schoot.

FC ZWOLLE-FEYENOORD 0-5 (0-3)

Scoreverloop: 0-1 Kobussen (12.), 0-2 Poldervaart (20.), 0-3 Hagary (25.), 0-4 Biseswar (50.) en 0-5 Maayen (79.).

OPSTELLING
Cummins; Van Stee (Ramsteijn, 70.), Buijs (Barends, 41.), Nieveld, Waisapy; Kobussen, R. Watamaleo (Georginio, 48.), K. Wattamaleo (Tabas, 41.); Biseswar, Hagary en Poldervaart (Maayen, 41.)
 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×