GOAL LEONARDO NIET GENOEG VOOR ZEGE JONG FEYENOORD

Ondanks een vroeg doelpunt van de teruggekeerde Leonardo is Jong Feyenoord er maandagavond op Woudestein niet in geslaagd om te winnen van Jong Twente. Het werd uiteindelijk 1-1. Daarmee verspeelde het team van Mario Been en Henk Duut twee kostbare punten in de race om de titel. Lichtpuntje was het optreden van Leonardo.

Naar eigen zeggen mist Leonardo nog ritme, maar de Braziliaan wist maandagavond op een regenachtig Woudestein toch te overtuigen. In zijn eerste officiële duel met Jong Feyenoord – de aanvaller vierde twee weken geleden zijn echte rentree tijdens een oefenduel met VVV – liet Leonardo zien aan snelheid en doelgerichtheid niks ingeboet te hebben tijdens zijn lange revalidatieperiode. Al na een kwartier slaagde Leonardo erin de Twentse defensie dusdanig in verwarring te brengen dat Bas Sibum in de fout ging en hem de bal min of meer op een presenteerblaadje aanbood. Leonardo ging er dankbaar mee aan de haal, passeerde doelman Pasveer eenvoudig en bracht Jong Feyenoord een niet verwachte snelle voorsprong. Niet verwacht omdat FC Twente met Rahim, Touzani, Sibum, El Ahmadi, Fafiani en Afonso toch een flink aantal eerste elftalspelers op de been had gebracht. Feyenoord stelde daar slechts de ervaring van Leonardo en Loovens tegenover, maar was de Enschedeërs zowel voetballend als mentaal meestal de baas, zeker nadat Glenn Loovens met een onnodig harde overtreding Twente-spits Guilherme Afonso had uitgeschakeld.

Het enige manco was dat Feyenoord er niet in slaagde de 1-0 voorsprong uit te bouwen. Leonardo had een aantal prima acties vanaf links, maar vond met zijn eindpass geen medespelers. Magrão was goed in zijn voorbereidende acties, maar veel te zenuwachtig op het moment dat het vijandelijke doel in zicht kwam. De tweede helft was sowieso rommeliger dan de eerste. Twente kreeg een enkele kans, maar Kleizen zag zijn harde inzet gestuit door een katachtige redding van Jesper Hogedoorn die daarmee lang de held van de avond leek te worden. Twaalf minuten voor tijd – de moegestreden Leonardo was inmiddels vervangen door Sardar – werd de doelman echter alsnog de schlemiel toen hij een schot in eerste instantie ving maar vervolgens liet vallen. De bal belandde voor de voeten van de Twente’s Karim Touzani, die hem van dichtbij inschoot. Hogedoorns enige slippertje zou een dure fout blijken, want de 1-1 was ook de eindstand. Daarmee verspeelde Jong Feyenoord twee kostbare punten in de titelrace.     

 

Jong Feyenoord-Jong Twente 1–1 (1-0)
1-0 Leonardo (14.)
1-1 Touzani (78.)

Geel: Van Peppen, Loovens

OPSTELLINGEN
JONG FEYENOORD
Hogedoorn; Bandalovski, Zuiverloon, Loovens, Van Peppen; Jardim, Blonk (Harbuzi, 65.), Van den Ouweland, Van den Boogaart; Magrão en Leonardo (Sardar, 70.)

JONG TWENTE
Pasveer; Rumathé, Ouedraogo, Touzani, Hoftijzer; Brama, Sibum, (Jurgens, 76.), El Ahmadi; Fafiani, Afonso (Kleizen, 38.) en Velten (Conte, 73.)

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×