DOELPUNTLOOS GELIJKSPEL IN ENSCHEDE

Feyenoord is er zaterdagavond niet in geslaagd om met een zege uit Enschede te vertrekken. De Rotterdammers bleven tegen FC Twente steken op een doelpuntloos gelijkspel. Met dat resultaat had Feyenoord weinig reden tot klagen, want het was FC Twente dat in de tweede helft fel aandrong voor de treffer. Dat het Twentse doelpunt uitbleef was te danken aan Gábor Babos, die met zijn fraaie reddingen uitgroeide tot beste man aan Rotterdamse zijde.

Met de sensationele bekerzege tegen AZ Alkmaar viel er een last van de spelersgroep, zo stelde trainer Ruud Gullit in de aanloop naar het duel met FC Twente. Naast het bereiken van de kwartfinale van het Amstel Cup-toernooi was dat niet het enige pluspunt van de avond. Want juist in dat eerste half uur, waarin het nog elf tegen elf was, speelden de Rotterdammers een goede wedstrijd. En hoewel het team door het inpassen van enkele nieuwe spelers nog niet optimaal op elkaar is ingespeeld, was die prima beginfase het bewijs dat er na de nederlaag tegen Vitesse een stap vooruit was gezet. Met dat besef toog de Rotterdamse ploeg op zaterdagochtend richting het oosten van het land.

In Enschede gaf Gullit het vertrouwen aan de spelers die woensdag de kwartfinale van de beker bereikten. Alleen Sebastián Pardo was een nieuw gezicht in de basiself. De Chileen verving de geschorste Nicky Hofs. De posities van Salomon Kalou (liesblessure) en Pascal Bosschaart (niet fit genoeg om te starten) werden, net als tegen AZ, ingenomen door Danko Lazovic en Bruno Basto. De Portugese linksback bewees meteen zijn waarde bij de eerste de beste kans van FC Twente. Na acht minuten was het Blaise N´Kufo die aan de linkerkant door het zestienmetergebied soleerde. De actie en het daaropvolgende schot, die sterk terug deden denken aan de treffer van N´Kufo in de editie FC Twente-Feyenoord van vorig seizoen, zou via de kluts op de lat belanden. Basto was er net op tijd bij om de bal van de lijn te redden. Het zou meteen het grootste wapenfeit zijn voor rust van de thuisploeg. Het was Feyenoord dat de wedstrijd in de eerste helft controleerde. Al na vier minuten resulteerde dat in een kans. De Twentse doelman Sander Boschker voorkwam ternauwernood dat de geplaatste kopbal van Karim Saidi tot doelpunt promoveerde. Het zou één van de spaarzame mogelijkheden blijken in de eerste helft voor het compact spelende Feyenoord, dat alleen nog via een afgeketst schot van Dirk Kuyt gevaarlijk werd. N´Kufo, de Zwitser die er niet aan te pas kwam tegen Saidi en Gibbs, kreeg na het uitglijden van Saidi een mogelijkheid, maar zag zijn schot stranden in de handen van Gábor Babos.

Aan het wedstrijdbeeld van voor de rust zou in het begin van de tweede helft niks veranderen. Feyenoord kwam geen moment in de problemen tegen de eenzame spits N´Kufo, maar creëerde zelf ook geen enkele kans. Pas na 64 minuten viel de eerste mogelijkheid te noteren. Jason Culina ontsnapte op rechts aan Basto en kwam tot een schot, dat Babos met zijn voet kon keren. Het bleek de inleiding van een Twents offensief, want nog geen minuut later was het weer Culina die gevaarlijk was met een fraai schot. Babos had een even fraaie reflex nodig om het schot te pareren. In de hoop een einde te maken aan de offensieve onmacht bracht Gullit de Braziliaanse linksbuiten Gerson Magrão voor aanvoerder Bart Goor in het veld. Het was echter de thuisploeg die bleef aandringen. Geruggensteund door het trouwe thuispubliek werd Simon Cziommer in een kort tijdbestek twee keer gevaarlijk. De invaller stuitte echter in beide gevallen op Babos. De Hongaarse goalie toonde kort daarna opnieuw zijn groeiende vorm door het schot van N´Kufo te keren. Feyenoord wankelde, maar zou overeind blijven. Danko Lazovic had de Rotterdammers zelfs nog aan de zege kunnen helpen. In vrijstaande positie kopte de spits de bal echter recht in de handen van Boschker.  

FC Twente – Feyenoord 0-0 

Gele kaarten: -  

Opstellingen
FC Twente: Boschker; Wellenberg (33´ Schuurman), Majstorovic, Zomer, Heubach; Touma, Niemeyer (55´ Cziommer), Shoukov, Bouchiba (84´ Rahim); Culina en N´Kufo.

Feyenoord: Babos, Östlund, Saidi, Gibbs, Basto; Castelen, Ghaly, Pardo, Goor (66´ Magrão); Lazovic en Kuyt.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×