BENFICA SCHAKELT SPORTING UIT

Terwijl Feyenoord zich in Alkmaar plaatste voor de kwartfinale van het Nederlandse bekertoernooi, beet aanstaand UEFA Cup-opponent Sporting Lissabon in het zand van het Estadio Da Luz. Daar verloren de groen-witte 'Leeuwen' namelijk een bekerduel van stadgenoot en aartsrivaal Benfica. Er waren wel penalty's noodzakelijk om een beslissing te brengen. Na reguliere speeltijd was de stand 3-3. Viana, Muniz en Paito tekenden voor de goals van Sporting.

Een van de beste derby's van de laatste jaren, zo werd de zoveelste uitvoering van Benfica-Sporting door de Portugese pers omschreven. Na een zeer emotionele wedstrijd waarin Sporting tot twee keer toe op voorsprong kwam maar Hugo Viana door een rode kaart verloor, toonde Benfica zich uiteindelijk de gelukkigste na strafschoppen. De misser kwam op naam van Miguel Garcia. 

BENFICA-SPORTING 3-3 na verlenging (2-2), 7-6 na strafschoppen
Scoreverloop: 1-0 Geovanni (3); 1-1 Hugo Viana (13); 1-2 Liedson (16); 2-2, Geovanni (22); 2-3, Paíto (109); 3-3, Simão (116)

OPSTELLING SPORTING
Tiago; Rogério (Miguel Garcia, 82), Enakarhire, Polga en Paíto; Rochemback, Custódio (João Moutinho, 37), Pedro Barbosa (Rodrigo Tello, 114) en Hugo Viana; Sá Pinto en Liedson.

 

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×