ZONDAG 16 JANUARI, 14:30 UUR: FEYENOORD – EXCELSIOR

Een met jonge fans gevulde Kuip zal zondag tijdens de jaarlijkse Kameraadjeswedstrijd voor een unieke voetbalsfeer zorgen. De wedstrijd heeft echter meer betekenis dan alleen gezelligheid. Want de opbrengst van deze wedstrijd komt geheel ten bate van Unicef. Met het vorig jaar bijeengebrachte bedrag is in Ghana een Aids-voorlichtingproject en een waterproject in het noorden van Ghana ondersteund. Naast de gezelligheid en het goede doel is het voor Feyenoord de laatste test voor de start van de tweede competitiehelft.

De opbrengst van de jaarlijkse Kameraadjeswedstrijd komt geheel ten bate van Unicef. Met het vorig jaar bijeengebrachte bedrag is in Ghana een Aids-voorlichtingproject ondersteund, waarbij leerlingen van de Feyenoord Fetteh Football Academy zijn opgeleid om hun leeftijdsgenoten in Ghana te kunnen wijzen op de gevaren van deze slopende ziekte. Daarnaast zijn ook duizenden andere jongeren opgeleid tot voorlichter. Het andere deel van het bijeengebrachte geld is besteed aan een waterproject in het noorden van het Afrikaanse land, waar Unicef 60 verouderde waterpompen heeft hersteld en klaargemaakt voor gebruik.

Feyenoord en Excelsior spelen samen voor het goede doel. Toch is het duel voor beide formaties ook op het sportieve vlak van belang. Eén week voor de start van de tweede competitiehelft hoopt trainer Ruud Gullit dat zijn ploeg de opwaartse lijn van het meest recente oefenduel met Rosenborg zal doortrekken. Feyenoord speelde tijdens het trainingskamp in Gran Canaria een uitstekende wedstrijd tegen de Noorse kampioen en won eenvoudig met 4-1. Het is daarom aannemelijk dat Feyenoords oefenmeester dezelfde basiself de kans geeft zich te bewijzen. En dat betekent de nodige verandering ten opzichte van het team dat de eerste competitiehelft aan de aftrap verscheen. Gullit zei al dat doelman Gábor Babos, die hij eerder passeerde ten faveure van Patrick Lodewijks, weer de voorkeur krijgt. Daarnaast zal de van zijn enkelblessure genezen Sebastián Pardo waarschijnlijk in de basis starten. De Chileen toonde in Spanje, tot vreugde van Gullit, zijn grote vorm. Feyenoords oefenmeester verkiest daarnaast nieuwkomer Edwin de Graaf, die eveneens zijn niet geringe kwaliteiten toonde in Spanje, waarschijnlijk boven Romeo Castelen aan de rechterkant. In de verdediging zal Saidi waarschijnlijk een duo vormen met de Amerikaanse proefspeler Cory Gibbs en zullen Gianni Zuiverloon en Pascal Bosschaart als rechts- en linksback optreden. De aanvalslinie wordt naar verwachting gevormd door Danko Lazovic en Salomon Kalou met daarachter Dirk Kuyt.

Zo valt er één week voor de hervatting van de competitie veel te speculeren over de opstelling. De spelers zal er daarom zondag alles aan gelegen zijn om zich waar te maken om zo een plek in het elftal te veroveren. Met een tot op het bot gemotiveerde spelersgroep, een wedstrijd die ten bate komt van Unicef en een met jonge fans gevulde Kuip zijn alle ingrediënten voor een waar voetbalfeest aanwezig.

Feyenoord – Excelsior
Zondag 16 januari 2005 om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Koopman

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Babos; Zuiverloon, Saidi, Gibbs, Bosschaart; De Graaf, Pardo, Kuyt, Goor, Lazovic en Kalou.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×