CHONG-GUG SONG PER DIRECT WEG BIJ FEYENOORD

Chong-Gug Song vertrekt per direct bij Feyenoord. De 25-jarige rechtsback verruilt de Rotterdamse club voor de Zuid-Koraanse landskampioen Suwon Samsung Bluewings. Song doorstond de medische keuring met succes en kwam al tot een persoonlijk akkoord. Om de transfer zo snel mogelijk af te ronden, reisde Song woensdag niet met de selectie naar Gran Canaria.

Chong-Gug Song werd in augustus 2002 van de Pusan I-cons naar Rotterdam gehaald, nadat hij op het WK van datzelfde jaar tot de uitblinkers behoorde. De Zuid-Koreaan kende een fantastische start in Rotterdam en debuteerde tijdens FC Twente-Feyenoord, volgens velen de beste wedstrijd die Feyenoord onder leiding van Bert van Marwijk speelde. Met twee assists had toen nog rechtshalf Song meteen een groot aandeel in de 5-1 zege die de Rotterdammers in Enschede boekten. Later scoorde de fysiek sterke en tweebenige Song onder meer een fabelachtig doelpunt tegen Willem II.

Na een goed eerste seizoen kwam enigszins de klad in de prestaties van de Zuid-Koreaan. Die werd mede veroorzaakt door zijn gebrekkige kennis van de Nederlandse en Engelse taal en door de vermoeidheid als gevolg van de vele lange reizen die hij maakte ten behoeve van zijn nationale elftal. Ook als rechtsback had Song dit seizoen moeite het niveau te bereiken dat hij eerder wel had laten zien, al leverde hij toch nog drie assists af.

In Zuid-Korea werd evenwel nimmer getwijfeld aan het talent van de veelvuldige international. Vandaar dat het door de levende legende Bum-Kun Cha gecoachte Suwon Bluewings, gesteund door moederbedrijf Samsung, de afgelopen dagen alles in het werk stelde om de Feyenoorder terug te halen naar zijn vaderland. 'Door Song te halen kunnen we uitgroeien tot een club van wereldklasse', verklaarde het management van de Zuid-Koreaanse landskampioen zelfs op de eigen website. Donderdag kwamen de clubs een transfer overeen en nu Song de medische keuring heeft doorstaan en een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de Bluewings is hij na 69 officiĆ«le wedstrijden Feyenoorder-af.

Link: http://www.fcbluewings.com
Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×