THOMAS BUFFEL NU OFFICIEEL RANGER

Thomas Buffel is per heden officieel speler van de Glasgow Rangers. Dat maakte de Schotse club woensdagavond bekend via haar eigen website. De 23-jarige Buffel ondertekende in Schotland een contract dat hem voor vier-en-een-half seizoen aan de Rangers verbindt. Feyenoord en de Rangers bereikten afgelopen vrijdag al overeenstemming over het afkopen van Buffels verbintenis met Feyenoord. Dat liep nog anderhalf seizoen door.

In een interview met de officiële website van Glasgow Rangers liet Buffel weten verheugd te zijn over zijn overgang naar de Scottish Premier League. 'Het is een van de grote clubs in Europa en voor mij betekent het weer een stapje omhoog. Daar ben ik erg blij mee', aldus Buffel die bij Feyenoord min of meer de dupe werd van de stormachtige ontwikkeling van Salomon Kalou.

Omdat Feyenoord en de Rangers vorige week al een akkoord bereikten, hing de transfer alleen nog af van een persoonlijke overeenstemming tussen de Schotse club en de Belgische aanvaller. Na twee dagen van onderhandelingen werd die woensdagavond bereikt. Buffel tekent in Glasgow voor vier-en-een-half seizoen en zou komend weekend al zijn eerste 'Old Firm' kunnen gaan spelen. Buffel: 'Ik ben er klaar voor, maar het hangt er natuurlijk vanaf wat de trainer wil.' 

Thomas Buffel speelde al sinds zijn tienerjaren voor Feyenoord en groeide na een tweejarig verblijf bij Excelsior uit tot een van de smaakmakers van de Rotterdammers. De Belgische spits scoorde de afgelopen twee jaar liefst 32 competitiegoals voor Feyenoord. Het is  niet voor het eerst dat Feyenoord en de Rangers zaken doen. Eerder verruilden Giovanni van Bronckhorst en Bert Konterman De Kuip al voor Ibrox.

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×