JONG FEYENOORD ONGESLAGEN DE WINTER IN

Jong Feyenoord gaat ongeslagen de winterstop in. Het team van Mario Been won donderdagmiddag op een stil Woudestein de inhaalwedstrijd tegen Jong Heracles met 4-0. Die stand was al bij rust bereikt. De doelpunten kwamen op naam van Timon van Leeuwen, Ard van Peppen en Felino Jardim (2x).

Hoewel slechts Malek Malkowski namens de A-selectie de gelederen van Jong Feyenoord versterkte, was het piepjonge team van Mario Been donderdagmiddag duidelijk meerdere maten te groot voor Jong Heracles. De Almeloërs werden op alle vlakken afgetroefd door een soepel combinerend Jong Feyenoord. Alleen fysiek had Jong Heracles wellicht meer in huis, maar dat overwicht-op-papier wist het elftal van oud-international Hendrie Krüzen op geen enkele manier uit te buiten.

Jong Feyenoord, dat in de begaafde A-junior Timon van Leeuwen een echte versterking had, speelde Heracles bij vlagen van het veld. De Rotterdammers vonden elkaar met speels gemak en hadden vaak maar twee of drie balcontacten nodig om gevaar te stichten in het vijandelijke strafschopgebied. Met name rechtsbuiten Tim Vincken was een plaag voor verdediger Lamberink die absoluut niet wist hoe te reageren op de pijlsnelle aanvaller en keer op keer in de luren werd gelegd. Op links stichtte Elroy Lammers, ondersteund door de opvallend goede back Ard van Peppen, eveneens veel gevaar, terwijl de middenvelders Blonk en Van den Ouweland de bal neerlegden waar ze wilden. Verder werden de schaarse Twentse speldenprikjes door de alert keepende Malkowski gekeerd. Het enige verwijt dat de Rotterdammers te maken viel, was dat ze bij vlagen slordig waren in de passing.

Geen wonder dan ook dat Jong Feyenoord al bij rust met 3-0 voorstond. De eerste treffer kwam na een kwartier op naam van debutant Van Leeuwen die een prima voorzet van Lammers van dichtbij in kon tikken. Feyenoord verzuimde daarna een groot aantal kansen te benutten, maar was vlak voor rust toch efficiënt genoeg om de Heraclieden op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Eerst was het Ard van Peppen die een zelf opgezette combinatie met Elroy Lammers inschoot en op slag van rust plukte Felino Jardim de vruchten van een prima actie van Tim Vincken en een dito pass van Richard Blonk.

In de tweede helft hoefde Feyenoord niet meer zo nodig. De ploeg leunde rustig achterover en trainer Been kon het zich zelfs permitteren om reservedoelman Hogedoorn wat speelminuten te gunnen. Bovendien liet hij in Mitchell Poot en Frank de Haan nog maar twee A-junioren debuteren. Waarna de slagregens boven Kralingen ook het laatste beetje vuur in de ontmoeting doofden. Alleen bij een treffer van Felino Jardim in de slotminuut schrokken de toeschouwers nog even wakker. Binnenkort kan Been met zijn jongens naar Curaçao kan afreizen in de gelukzalige wetenschap dat nog geen enkele elftal zich deze competitie sterker heeft getoond dan Jong Feyenoord.

 

JONG FEYENOORD – JONG HERACLES 4-0 (3-0)

Scoreverloop:
1-0 Van Leeuwen (15.)
2-0 Van Peppen (39.)
3-0 Jardim (45.)
4-0 Jardim (90.)

OPSTELLINGEN

JONG FEYENOORD
Malkowski (Hogedoorn, 60.); Bandjar, Addai, Davids, Van Peppen; Van den Ouweland, Van Leeuwen (Poot, 65.), Blonk, Lammers (De Haan, 75.); Vincken, Jardim

JONG HERACLES
Remie; Van Keulen, Bosma, Claassen, Lamberink (Minkjan, 46.), Meijerink, Pothast (Geerdink, 44.), Gierveld (Weenk, 60.), Ten Hoeve, Monnikhof en Höchen.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×