BELOFTEN FEYENOORD EN AJAX IN EVENWICHT

Jong Feyenoord is er maandagavond niet in geslaagd om de achterstand op koploper Ajax te verkleinen. De Rotterdammers kwamen in de uitgestorven Arena net als Ajax niet tot scoren: 0-0. Bij Feyenoord speelde Sebastián Pardo na lang blessureleed weer eens mee. Het was, naast het goede spel van Ramon van Haaren, één van de spaarzame pluspunten van de avond. Want Feyenoord en Ajax slaagden er nauwelijks in om kansen te creëren in de weinig enerverende wedstrijd.

Het team van Mario Been werd maandag versterkt met de eerste elftalspelers Glenn Loovens, Ramon van Haaren, Ebi Smolarek, Sebastián Pardo, Danko Lazovic en Gerson Magrão. Voor Pardo zou het een bijzonder duel worden. De Chileen ontbreekt al maanden door allerlei blessures. De laatste weken traint hij echter weer volop mee en tegen Ajax maakte hij een bevredigende rentree. Ook voor Ramon van Haaren was er reden tot tevredenheid, want de linksback speelde een prima wedstrijd en legde de Ajax-aanval, versterkt met Nourdin Boukhari en Daniël de Ridder, het vuur aan de schenen.

Kansen zouden er de hele wedstrijd nauwelijks zijn. De vijfhonderd toeschouwers in de uitgestorven Arena kregen welgeteld vier mogelijkheden voorgeschoteld, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Feyenoord en Ajax slaagden er beiden niet in om een kans te verzilveren. Voor Feyenoord was het Danko Lazovic die voor rust de mogelijkheid had op 0-1. De Serviër stuitte echter op de Ajax-doelman. Ebi Smolarek overkwam in de tweede helft hetzelfde. Daarbij opgeteld dat doelman Malek Malkowski aan de andere kant weinig tot niets te doen kreeg, was een doelpuntloos gelijkspel de passende uitkomst.

Jong Feyenoord verzuimde het om maandag dichterbij Ajax te komen. Door het gelijkspel zijn beide rivalen nog steeds als enigen ongeslagen. Ajax staat wel met zeven punten voor, al heeft Feyenoord een wedstrijd minder gespeeld. Feyenoord kan donderdag als ongeslagen nummer twee de winterstop ingaan door niet te verliezen in de inhaalwedstrijd tegen Jong Heracles en zo de achterstand terugbrengen tot vier punten. De wedstrijd, die enkele weken geleden werd afgelast, wordt om 15:30 uur gespeeld op Woudestein.

Opstelling Jong Feyenoord: Malkowski; Zuiverloon (65. Bandjar), Loovens, Artz, Van Haaren; Van de Ouweland, Smolarek, Pardo (75. Blonk); Lazovic, Jardim en Magrão (46. Vincken).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×