FEYENOORD B1 NA ZEGE IN ARENA HERFSTKAMPIOEN

Feyenoord B1 is zondagavond door een zege op de grote concurrent Ajax herfstkampioen geworden. De Rotterdammers, die voor het duel nog op twee punten achterstand stonden, zegevierden in een lege Arena met 1-2 en troonden zichzelf daarmee tot koploper. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kwam wel achter, maar treffers van Jerson Anes Ribeiro en Michel Poldervaart hielpen Feyenoord alsnog aan de zege.

Winnen in Amsterdam is altijd geweldig, sprak Cor Adriaanse achteraf. Maar zondagavond voelde het als een overtreffende trap van geweldig. Want de Rotterdammers deden de Ajacieden in de eigen Arena veel pijn. Niet alleen door de volle winst te pakken, maar vooral door in een onderling duel de koppositie over te nemen en zich zo tot herfstkampioen te tronen. ‘Heel lekker’, sprak Adriaanse nog maar eens glimlachend.

De zege was gezien de verhoudingen in het veld terecht. Feyenoord was vooral in de eerste helft oppermachtig. Kevin Wattamaleo, Michel Poldervaart en Hanne Hagary kregen goede mogelijkheden, maar verzuimden het te scoren. Ajax kreeg één kans en sprong beduidend beter om met die mogelijkheid: 1-0. Toch zouden de Rotterdammers beloond worden voor hun goede spel. Jerson Anes Ribeiro trof vlak voor rust fraai doel vanuit een vrije trap: 1-1. Na rust was het Poldervaart die de Rotterdammers aan de leiding bracht: 1-2. Vanaf dat moment ging Ajax op jacht naar de gelijkmaker, wat resulteerde in opportunistisch spel. De Amsterdammers kregen nog één kans, maar wisten het net niet te vinden waardoor Feyenoord met de volle buit de hoofdstad verliet.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Anes Ribeiro, Wattamaleo; Poldervaart, Hagary en Maayen.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×