ONGESLAGEN FEYENOORD C1 MET KATER WINTERSTOP IN

Feyenoord C1 heeft ook zaterdag weer als enige ploeg de ongeslagen status weten te behouden. Dat was echter het enige positieve punt, want de Rotterdammers speelden teleurstellend gelijk tegen het laaggeklasseerde RKC: 1-1. Koploper FC Utrecht won zaterdag wel en staat nu op vier punten voorsprong. Het duel Vitesse A1 - Feyenoord A1 werd afgelast. Feyenoord B1 speelt zondagavond, uit tegen Ajax B1.

Een domper, een hele grote domper zelfs. Trainer Michel Valke kon geen andere woorden vinden om zijn teleurstelling te uiten. Ondanks dat zijn ploeg, als enige, nog steeds de ongeslagen status koestert, kon FC Utrecht zaterdag weglopen op de ranglijst. De achterstand van Feyenoord bedraagt nu vier punten. ‘We hebben vandaag voor de vijfde keer gelijkgespeeld, dat zijn tien verliespunten’, vat Valke samen. ‘Dan kun je beter twee verliezen zien we nu. Dit voelt als een hele grote domper. Aan de andere kant wil ik het ook van de positieve kant bekijken. We zijn ongeslagen en dat is een knappe prestatie. En daarnaast spelen we nog twee keer tegen FC Utrecht en hebben we het dus in eigen hand.’

Waar bij de vier andere gelijkspelen Feyenoord C1 meestal te weinig kreeg, was dat zaterdag niet het geval. De Rotterdammers creëren eigenlijk elke week wel minimaal zes of zeven kansen, maar tegen RKC slechts twee. Gezien het resultaat had Feyenoord daarom niks te klagen. Het in degradatienood verkerende RKC had wat kansjes en dacht in de 58ste minuut voor een stunt van jewelste te zorgen toen de 1-0 viel. Zover zou het niet komen, aangezien Feyenoord nog de kracht vond om gelijk te maken. Miquel Nelom bezorgde de Rotterdammers in de laatste minuten nog een punt.

Opstelling Feyenoord C1: Otten; Van Dam, Ramsteijn, Schenkeveld, Nelom; Sebrechts, Wever (36. De Roon), Fer; Pedro, Georginio en Cabral (36. Clasie).

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×