FEYENOORD A1 OPPERMACHTIG LANGS BARCELONA

Feyenoord A1 heeft een internationaal jeugdtoernooi in het Spaanse Málaga met een derde plaats afgesloten. De Rotterdammers waren in de strijd om de derde/vierde plaats met 3-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Barcelona. Asjel Kujovic, Daryl van de Veer en Levi Marengo tekenden voor de doelpunten. Jonathan de Guzman kreeg nog een dubieuze rode kaart wegens commentaar op leiding.

Feyenoord had volgens trainer Henk Fräser eigenlijk in de finale moeten staan. Gastheer Málaga C.F. was dinsdag met 1-0 te sterk, maar die uitslag was gezien de verhoudingen in het veld geen terechte weergave. Feyenoord had de kansen, maar verzuimde het te scoren. Het zou toch wel een hele grote domper zijn als we laatste worden, sprak Fräser voor het duel met Barcelona. Die mogelijkheid was zeker aanwezig, want Charlton Athletic en Barcelona hadden onder toeziend oog van de Feyenoord-selectie een fantastische wedstrijd gespeeld. ‘Een moordend tempo, waarin Charlton uiteindelijk de sterkste was’, aldus Fräser.

Feyenoord was dus gewaarschuwd voor Barcelona, maar zou niet in de problemen komen. Asjel Kujovic maakte al snel de 1-0, waarna de Spanjaarden uit een strafschop de gelijkmaker konden maken. De Rotterdammers bleven de betere ploeg en dat zou nog resulteren in treffers van Daryl van de Veer en Levi Marengo: 3-1. Jonathan de Guzman kreeg nog de rode kaart voorgehouden. De Canadees kreeg geel voor praten richting de warrig fluitende arbiter. Toen De Guzman vervolgens wegliep, werd ervan achter hem nog wat richting scheidsrechter geroepen. Die zag op zijn beurt De Guzman als boosdoener en gaf hem zijn tweede gele kaart. ‘Het enige dompertje’, aldus Fräser. ‘Want verder was het een geslaagd toernooi. Eén ding is ons ontzettend opgevallen. Ik had er al een hekel aan toen ik nog voetbalde, maar met ‘duikelen’ beginnen ze hier al op vroege leeftijd. Om niks gaan ze al naar de grond, erg vervelend. Ik heb mijn jongens meerdere malen tot rust moeten manen.’

Opstelling Feyenoord A1: Van Dijk; Dickhoff, Altheer (Demeijer), Davids (Zuiverloon), Holman; Lagas, Hammouti (De Guzman), Van Leeuwen (Kogeldans); Marengo (Poot), Kujovic (De Haan) en Van de Veer (Vincken).

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×