FRÄSERS A1 ONDERUIT IN SPANJE

Feyenoord A1 heeft de eerste wedstrijd tijdens een internationaal jeugdtoernooi in het Spaanse Málaga verloren. Tegen gastheer Málaga C.F. gingen de manschappen van trainer Henk Fräser in de slotfase onderuit: 1-0. Feyenoord A1 neemt het in de strijd om de derde en vierde prijs op tegen de leeftijdsgenoten van Barcelona, dat dinsdag verloor van Charlton Athletic. ‘Dit is voor ons een goede leerschool’, aldus Fräser.

Feyenoord liet tegen Málaga, zoals zo vaak de laatste weken, handenvol kansen onbenut. Tegen PSV kreeg de formatie van Fräser afgelopen weekend al een lesje in effectiviteit en ook Málaga benutte in de slotfase één van de eerste mogelijkheden die het kreeg. ‘Het is de laatste weken telkens hetzelfde beeld’, aldus Fräser. ‘We hebben veel balbezit, zijn de beter voetballende ploeg, maar vergeten onze kansen te benutten.’ Het enige doelpunt viel vlak voor tijd, nadat doelman Stef Doedee niet doortastend genoeg ingreep. Overigens benaderde Fräser het duel als een echte oefenwedstrijd en wisselde hij liefst zes spelers om iedereen zoveel mogelijk speelminuten te gunnen.

Feyenoord neemt het woensdagavond op tegen Barcelona, dat onder toeziend oog van de Feyenoorders met 3-0 onderuit ging tegen het Londense Charlton. ‘Een fantastische wedstrijd’, vertelt Fräser, ‘waarin vooral de Engelsen indruk maakten. Zij zouden in Nederland mee doen om de prijzen. Mijn spelers zien dat op de tribune en leren er weer van. Het is altijd de discussie of het verstandig is om tussen twee zware competitiewedstrijden (PSV-thuis en Vitesse-uit, red.) midweeks aan een internationaal toernooi mee te doen. Ik denk het wel, want het is goed om de jongens ook andere systemen en voetbalculturen te laten zien. We merken nu ook dat er bij de tegenstanders vaak meer passie is. Dit is voor ons een goede leerschool.’

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Demeijer (Dickhoff), Altheer (Van Leeuwen), Zuiverloon, Hammouti (Holman); De Haan, Davids, De Guzman (Lagas); Vincken (Van de Veer), Kogeldans, Poot (Marengo).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×