JONG FEYENOORD HAALT NUTTIGE OVERWINNING IN TWENTE

Op een van de bijvelden van het Fanny Blankers-Koenstadion heeft Jong Feyenoord maandagavond een moeizame maar nuttige overwinning geboekt op Jong Twente. De Rotterdammers wonnen in Hengelo met 1-0 dankzij een vroege goal van Danko Lazovic. Toevalligerwijs boekte concurrent Jong Ajax in en tegen Utrecht een identiek resultaat.<BR>

Het was niet direct een lekkere pot voetbal die Jong Feyenoord en Jong Twente maandagavond op de overigens prachtige mat van het Essent Trainingscentrum in Hengelo legden. Moeizaam was een beter woord voor de prestatie van de spelers van Mario Been en Henk Duut, die zo langzamerhand ook naar de winterstop en de aanstaande trip naar Curaçao beginnen te snakken.

Met Ramon van Haaren en Wouter Artz in het centrum van de verdediging, Sigourney Bandjar op rechts en Bruno Basto op de linksbackpositie hadden Been en Duut een aardig verdedigingsblok neergezet. Op het middenveld had Jong Feyenoord met Blonk, Van den Ouweland en Felino Jardim veel voetballend vermogen maar weinig fysieke kracht, iets wat de Rotterdammers laat in de wedstrijd nog bijna op zou breken. En voorin mocht de tussen Magrão en Ebi Smolarek geposteerde Danko Lazovic bewijzen dat hij nog steeds een kandidaat is voor Feyenoord één.

De Serviër begon overtuigend, met een vroeg doelpunt. Er was nog geen kwartier gespeeld toen Magrão Lazovic op de punt van het strafschopgebied in stelling bracht en de spits de doelman van Jong Twente met een mooi schot kansloos liet. De goal zou echter een van de laatste wapenfeiten van de spits zijn, want in het vervolg van het duel was hij wel actief maar weinig gelukkig in zijn acties. Dat was na een redelijke beginfase trouwens van toepassing op wel meer spelers van Feyenoord. Wellicht dat de op het eerste gezicht niet ernstige blessure van Joep van den Ouweland - hij werd al na 35 minuten vervangen door Elroy Lammers - er debet aan was.

Gelukkig dus maar dat Jong Feyenoord al vroeg een voorsprong had genomen. Er  zat bij fases niets anders op dan die te verdedigen. In de tweede helft  kwamen de Rotterdammers daardoor niet al te best voor de dag. Daarom wierp Mario Been en kwartier voor tijd met Prince Addai voor aanvoerder Richard Blonk wat meer fysiek geweld in de strijd. Dat hielp, want in de eindfase stond Jong Feyenoord wel onder grote druk, maar bleef het overeind.


JONG TWENTE-JONG FEYENOORD 0-1 (0-1)

0-1 Lazovic (13.)

Geel: Jardim, Basto, Smolarek

OPSTELLINGEN
JONG TWENTE
Pasveer; Rumathé (Bruns, 58.), Koster(Vehof, 80.), Zomer, Jurgens; Wellenberg, Velten, Sibum, El Ahmadi; Afonso en Fafiani.

JONG FEYENOORD
Malkowski; Bandjar, Van Haaren, Artz, Basto; Smolarek, Van de Ouweland (Lammers, 35.), Blonk (Addai, 75.), Jardim; Lazovic, Magrão


 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×