JONG FEYENOORD VERPLETTERT JONG NAC

Jong Feyenoord heeft donderdagavond een monsterzege geboekt tegen naaste concurrent NAC Breda: 6-0. De Rotterdammers waren vanaf de eerste minuut oppermachtig en gingen de rust in bij een 4-0 tussenstand. Hoewel het hele elftal uitstekend speelde, was vooral het optreden van Danko Lazovic opvallend. De Servische spits toonde zich erg gretig, was bij meerdere doelpunten betrokken en scoorde zelf ook twee maal.

De zege kwam op een opvallend moment. Uitgerekend na een dagje ‘teambuilding’ speelde Feyenoord de Bredanaars van de mat. Woensdag besteedde de selectie het geld uit de boetepot om met z’n allen te gaan karten en uit eten te gaan. ‘De jongens werken er altijd voor, maar zoiets helpt altijd bij het versterken van de teamgeest’, zegt Been. ‘Ik kan moeilijk zeggen dat het vandaag de oorzaak was van deze zege, maar het kan er wel iets mee te maken hebben gehad.’

Jong Feyenoord stond donderdagavond behoorlijk versterkt aan de aftrap. Been kreeg in de voorhoede Danko Lazovic, Gerson Magrão en Ebi Smolarek tot zijn beschikking. Op de linksbackpositie stelde hij daarnaast Ramon van Haaren en Bruno Basto elk één helft op. Het zou vooral de versterking in de voorste linie blijken waar Jong Feyenoord van profiteerde. Het drietal van Feyenoord 1 was betrokken bij vijf van de zes doelpunten en dat hadden er nog veel meer moeten zijn. ‘Want we hebben vandaag verzuimd om met dubbele cijfers te winnen’, aldus Been.

Jong Feyenoord startte fantastisch. Na veertig seconden namen de Rotterdammers de voorsprong, wat al meteen de genadeklap betekende voor het zielloze NAC. Felino Jardim rondde keurig af op aangeven van Lazovic: 0-1. De ploeg combineerde naar hartelust en dat resulteerde in vele kansen en doelpunten. Danko Lazovic was twee keer trefzeker. De eerste goal maakte hij op aangeven van de sterk spelende Magrão. Zijn tweede treffer en de derde aan Rotterdamse kant kon hij maken dankzij een prachtige actie van Ebi Smolarek. Richard Blonk benutte vlak voor rust een strafschop, nadat Jardim was gevloerd in het zestienmetergebied: 4-0. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, al zou Feyenoord nu minder efficiënt zijn in de afronding. Gescoord werd er nog wel, via twee treffers van Smolarek. Beide assists kwamen van man van de wedstrijd Lazovic. ‘Hij speelden een stuk beter dan op maandag tegen PSV (2-2, red.)’, aldus Been.over Lazovic. ‘Hij toonde zich ontzettend gretig en ik ben daar zeer over te spreken.’

Opstelling Jong Feyenoord: Malkowski; Zuiverloon, Artz (70. Addai), Bandjar, Basto (46. Van Haaren); Van de Ouweland, Blonk, Jardim; Magrão (60. Van Peppen), Lazovic en Smolarek.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×