MAGERE ZEGE ORANJE, BELGIË UITGESCHAKELD

Voor de Feyenoorders in internationale dienst was er woensdagavond wisselend succes. Dirk Kuyt speelde 90 minuten mee met Oranje dat in Barcelona een magere 3-0 zege boekte op Andorra en daardoor groep 1 aanvoert. In Brussel ging België met Thomas Buffel onderuit tegen Servië, waardoor de Rode Duivels al na drie duels zo goed als uitgeschakeld zijn voor WK-kwalificatie.</SPAN>

In Barcelona speelde Oranje, met Dirk Kuyt en oud-Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst in de basis, een plichtmatig duel tegen dwergstaat Andorra. Het Nederlands elftal kon geen moment overtuigen, maar behaalde slechts een nuttige overwinning. Samen met invaller Pierre van Hooijdonk stond de goed spelende Dirk Kuyt aan de basis van Oranje’s derde treffer. De Feyenoorder was ook zelf nog dicht bij een doelpunt, maar zag zijn kopbal onreglementair met de hand gestopt door een Andorra-verdediger. Romeo Castelen zat 90 minuten op de bank.

Voor België zit de WK-kwalificatiestrijd er na amper drie wedstrijden al weer op. Zonder de geschorste Bart Goor maar met Thomas Buffel verloren de Rode Duivels in Brussel tamelijk kansloos van Servië en Montenegro. Onder meer dankzij één doelpunt van Mateja Kezman werd het 0-2 in het Koning Boudewijnstadion. In België is de roep om drastische vernieuwing inmiddels al vernomen.

Voor een aantal oud-Feyenoorders was er woensdagavond meer persoonlijk succes in de vorm van doelpunten. Zo scoorde Jon Dahl Tomasson twee keer tegen Georgië, dat de schade onder meer dankzij één goal van oud-Feyenoorder Giorgi Demetradze beperkt hield tot 2-2. De Denen staan nu achter Oekraïne samen met Albanië gedeeld tweede.

In een vriendschappelijk duel won Zweden opvallend gemakkelijk bij Schotland: 1-4. Henrik Larsson ontbrak, maar Johan Elmander mocht wel invallen. Elmander, die tegenwoordig uitkomt voor het Deense Bröndby IF,  scoorde eenmaal. In een ander oefenduel excelleerde oud-Feyenoorder Jurek Dudek. De doelman hield de nul in het Stade de France, waar Polen verraste door Frankrijk op een gelijkspel te houden. Oud-Feyenoorder Tomasz Rzasa mocht eveneens een klein uurtje meedoen.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×