BEKERAVONTUUR JONG FEYENOORD NU ECHT VOORBIJ

Na de uitschakeling vorige week in het ‘echte’ Amstel Cuptoernooi werd Jong Feyenoord maandagavond ook uitgeschakeld in het bekertoernooi voor beloften. Het team van Mario Been verloor op Woudestein na een goede wedstrijd van een met liefst drie internationals versterkt Jong PSV. Eindhovenaar Tim Janssen scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Jong PSV had een behoorlijke delegatie afgevaardigd voor het bekerduel. De Eindhovenaren hadden met Bogelund, Addo, Vonlanthen, Van der Schaaf liefst vier spelers met internationale ervaring in de ploeg. Jong Feyenoord kon daar alleen Van Haaren en Smolarek tegenover stellen. Bovendien konden Mario Been en Henk Duut niet beschikken over spits Jeppe Curth die met Denemarken onder de 21 op pad is. Ondanks het krachtsverschil speelde Jong Feyenoord een redelijke eerste helft. Het elftal stond in de beginfase beter dan Jong PSV, dat aanvankelijk louter uitblonk in irritante overtredingen. Via de jonge Canadees Jonathan de Guzman kreeg Feyenoord na 23 minuten een levensgrote kans om de score te openen, maar oog in oog met Nathan Coe werd de A-junior door de zenuwen bevangen en schoot hij de bal hoog over. Het zou een dure misser blijken omdat Jong PSV een klein kwartier later wel koelbloedig bleek.

De openingstreffer van de Eindhovenaren ging overigens gepaard met de nodige consternatie. Het begon allemaal met een voorzet van Bogelund die door Van Haaren in de loop van Janssen werd gekopt. De PSV-er schoot de bal meteen in het net maar scheidsrechter Van der Roest leek de treffer af te keuren wegens buitenspel. Terwijl de PSV-ers zich verbaasden over de beslissing, nam Feyenoord een vrije trap en werd de overigens opnieuw goed spelende Jardim richting het Eindhovense doel gestuurd. Enigszins aarzelend – een fluitsignaal bleef uit – passeerde hij doelman Coe. Scheidsrechter Van der Roest gaf vervolgens aan dat er afgetrapt moest worden, waarna het voor het publiek en de speaker de vraag was welke ploeg dat dan moest doen en voor welke treffer. Na opnieuw even geaarzeld te hebben gaf Van der Roest aan dat de aftrap voor Feyenoord was en de treffer dientengevolge voor PSV.

Een en ander had tot gevolg dat Jong Feyenoord in de tweede helft op zoek moest naar de gelijkmaker. Het team deed daartoe ook een aanzet, maar zag zich ernstig gehandicapt toen Wouter Artz na amper vijf minuten van het veld werd gestuurd na een nogal theatrale val van de doorgebroken Janssen. Scheidsrechter Van der Roest  stond er bovenop, maar trapte met open ogen in Janssens opzet: hij gaf Artz, die zich van geen kwaad bewust was en na afloop verklaarde de spits 'niet eens aangeraakt' te hebben, de rode kaart. 

Met tien man bleef Jong Feyenoord dapper vechten voor een bekervervolg. Dat leverde onder meer kansen op voor Blonk, Smolarek en de opvallend goede Magrão. De Braziliaan was met name aan de bal niet af te stoppen en daardoor regelmatig lijdend voorwerp van Brabantse overtredingen, zoals wel meer Feyenoorders zich Eindhovense mishandelingen moesten laten welgevallen. De zwakke arbiter Van der Roest trad daar amper tegen op en bestond het een aanslag van Johann Vonlanthen op de benen van Bandjar slechts met geel af te doen.

In een ultieme poging het tij te keren stuurden Been en Duut een kwartier voor tijd ook nog verdediger Prince Addai van de reservebank naar het front. In blessuretijd schoot Addai nog bijna de gelijkmaker binnen. Uiteindelijk bleek het slotoffensief echter tevergeefs, zodat Jong Feyenoord in één week twee keer onverdiend uitgeschakeld werd. 


KARAKTERISTIEKEN
AMSTEL CUP VOOR BELOFTENTEAMS

JONG FEYENOORD-JONG PSV 0-1  (0-1)
0-1 Janssen (37.)

Rood: Artz (50., neerhalen doorgebroken speler)
Geel: Vonlanthen (83., grove overtreding op Bandjar), Van der Schaaf (90. vasthouden Magrão)

OPSTELLINGEN

JONG FEYENOORD
Malkowski; Zuiverloon, Bandjar, Artz, Van Haaren; Jardim, Van den Ouweland, Blonk (Addai, 75.), Magrão; De Guzman en Smolarek

JONG PSV
Coe; Kawarmala, Addo, Wuytens, Bogelund (Hasnadar, 46.); Hése, Stojanovic (Van Boekel, 70.), Van der Schaaf; Affelay, Janssen en Vonlanthen

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×