FEYENOORD B1 SAMEN MET AJAX B1 EENZAAM AAN TOP

Net als bij de A1 staan Feyenoord en Ajax ook bij de B1 eenzaam bovenaan. Feyenoord B1 won zondag met 1-2 van Vitesse, een dag na de zege van Ajax B1 bij FC Utrecht. Beide rivalen staan nu zeven punten los van de rest. ‘Het lijkt erop dat we het samen uit gaan vechten’, aldus trainer Cor Adriaanse. Kevin Wattamaleo en Jerson Anes Ribeiro scoorden zondag voor Feyenoord.

Feyenoord B1 won de afgelopen weken met 6-0 en 5-1. Het zijn uitslagen die het verwachtingspatroon opschroeven, zegt Cor Adriaanse. Vervelend gevolg is dat tegenstanders zich daar tegen gaan wapenen met een defensieve speelwijze, zoals Vitesse zondag deed. ‘En daar moeten wij ons dan weer tegen wapenen, door met volle concentratie te proberen om het verzet van de tegenstander te breken’, zegt Adriaanse. ‘En daar vond ik ons maar gedeeltelijk in slagen, want we speelden wat slap.’

Toch zou Feyenoord niet echt in de problemen komen. Kevin Wattamaleo maakte na twintig minuten de 0-1, waarna Jerson Anes Ribeiro vlak voor rust de 0-2 maakte. Het duel leek beslist, maar de Arnhemmers scoorden vrij snel tegen. Via Hanne Hagary en Diego Biseswar kon Feyenoord weglopen, maar beide spelers verzuimden het de mogelijkheden te benutten. Zo bleef het lang spannend, maar zouden de drie punten uiteindelijk mee naar Rotterdam gaan.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Anes Ribeiro, Wattamaleo; Biseswar, Hagary en Poldervaart.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×