WINNEND FEYENOORD A1 EN AJAX A1 SLAAN KLOOF

Feyenoord A1 en Ajax A1 werpen zich nadrukkelijk op als kanshebbers voor de titel. Beide ploegen wonnen zaterdagmiddag en namen daarmee afstand van de verliezende nummers drie en vier. Zonder goed te voetballen zegevierden de Rotterdammers met 3-2 over nummer vier Twente/Heracles A1. Feyenoord C1 won liefst met 8-1 van FC Den Bosch. Jordy Clasie was met een zuivere hattrick de grote kleine man bij de C1.

FEYENOORD A1

Feyenoord A1 draait dit seizoen op volle toeren. Vorige week nam de ploeg van Henk Fräser de koppositie over van Ajax en zaterdag wonnen de Rotterdammers van het hooggeklasseerde Twente/Heracles en zag het achtervolger Vitesse verliezen. Reden tot optimisme zou je zeggen, maar daar was slechts gedeeltelijk sprake van. Want Feyenoords oefenmeester zat zich lang te verbijten in het duel met Twente/Heracles. Dat Feyenoord toch met 2-0 voorkwam door twee treffers van Tim Vincken kwam omdat de bezoekers teveel ontzag toonden voor Feyenoord, aldus Fräser. Anders kon hij die stand niet verklaren. ‘Wij lieten de tegenstander veel te makkelijk voetballen en brachten te weinig agressie. Aangezien zij dat ook niet deden, bleven we overeind. Maar ik zat me te irriteren op de bank.’
De irritatie zou toenemen toen Twente/Heracles vlak voor rust na een defensieve blunder de 2-1 maakte. De oefenmeester maakte zijn onvrede duidelijk kenbaar in de kleedkamer en zag het na rust ‘iets beter gaan’. Jonathan de Guzman zorgde na 66 minuten voor de opluchting door op fraaie wijze de 3-1 te maken. De talentvolle aanvaller nam de bal knap aan op de borst en schoot hoog raak in de korte hoek. De wedstrijd was daarmee gespeeld, al kwam Twente/Heracles in de blessuretijd nog tot 3-2.
Feyenoords oefenmeester toonde zich na afloop kritisch, maar tevens tevreden. Want winnen is altijd het belangrijkste, benadrukte hij. ‘Samen met Ajax scheiden we ons nu af op de ranglijst. Er valt nog meer uit dit team te halen en ik ben benieuwd of we de zegereeks de komende tijd kunnen volhouden. Het worden interessante weken.’

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Demeijer, Altheer, Davids, Holman; De Haan, Van Leeuwen (60. Dickhoff), De Guzman (85. Lagas); Vincken, Kogeldans (70. Poot) en Marengo.

FEYENOORD C1

Trainer Michel Valke maakte zich voor het duel met FC Den Bosch C1 wat zorgen. Niet zozeer de absentie van drie basiskrachten was reden tot zorg, maar de angst voor onderschatting. Feyenoord C1 won vorige week de topper van PSV en trainde deze week wat ‘slapjes’. ‘Daar maakte ik me wat zorgen om, want FC Den Bosch staat onderaan en juist tegen dat soort ploegen kan het op dat soort momenten in de competitie fout gaan’, aldus Valke.
De oefenmeester beloofde daarom een vlaai bij winst en gelukkig kan hij die de komende week meenemen na de 8-1 overwinning. En niet één vlaai, maar zeker twee. Want krenterig doen is niet op zijn plaats na zo’n grote zege, aldus de lachende Valke.
Jordy Clasie is de kleinste speler van Feyenoord C1, maar zaterdag was hij voor even de grote kleine man bij Feyenoord. Clasie maakte binnen veertien minuten een hattrick. Maar het was voor de aanvaller nog niet genoeg, want drie minuten later lag zijn vierde treffer al in het doel. De 2-0 tot en met de 5-0 kwamen daarmee op naam van man van de wedstrijd Clasie. Jordey van Dam had de Rotterdammers al vroeg in het duel aan de openingstreffer geholpen. Jerson Cabral zorgde vlak na rust voor de 0-6 waarna Louis Pedro nog twee maal scoorde. Tussen die twee treffers maakte het arme FC Den Bosch nog een eretreffer. Overigens keepte bij de Rotterdammers na rust tweede doelman Boks een uitstekende wedstrijd. 

Opstelling Feyenoord C1: Otten (36. Boks); Van Dam, Ramsteijn, Nelom (51. Wijmer), Fer; Georginio, Wever, De Roon (36. Cabral), Pedro, Clasie en Mendes Rodrigues.

Feyenoord B1 komt zondag in actie.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×