OFFICIËLE WAARSCHUWING VOOR UIT-PUBLIEK

De clubleiding van Feyenoord is gisteren tijdens de uitwedstrijd tegen AZ geschrokken van de reacties van de eigen aanhang op het optreden van scheidsrechter Van Egmond. Een groot deel van de aanhang maakten zich schuldig aan het roepen van kwetsende spreekkoren aan het adres van de AZ-speler Van Galen en de scheidsrechter. Daarmee werden de tolerantiegrenzen, die twee jaar geleden in overleg met Legioen, de officiële Feyenoord Supportersvereniging, supporters en diverse instanties zijn opgesteld, overschreden.<BR>

Feyenoord en de supportersvereniging ergeren zich al langere tijd aan het gebrek aan creativiteit van de aanhang die de uitwedstrijden bezoekt. In plaats van het eigen team massaal te steunen zijn veel ‘aanmoedigingen’ tegenwoordig vooral gericht tegen de tegenstander of het publiek van de tegenstander. Zo zijn er tegenwoordig ‘Brabantse joden’, ‘Limburgse joden’, ‘Utrechtse joden’ en waren het gisteren weer ‘Alkmaarse joden’.

Het gedrag in Alkmaar is voor Feyenoord aanleiding om een officiële waarschuwing te laten uitgaan naar de Diamond- Gold- en Silvercardhouders die de uitwedstrijden bezoeken. De clubleiding vindt het te makkelijk om te veronderstellen dat slechts een kleine groep supporters zich in Alkmaar schuldig maakte aan de spreekkoren. Tegen supporters die zich hieraan schuldig hebben gemaakt en op de videobeelden herkend worden zullen maatregelen worden genomen. Indien een dergelijke situatie zich nogmaals voordoet zal Feyenoord zonder verdere waarschuwing besluiten om naar de eerstvolgende uitwedstrijd geen supporters mee te nemen.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×