UNICUM VOOR KIKE ACUÑA: EERSTE GOAL

Kike Acuña, de door Feyenoord aan het Chileense Universidad Católica verhuurde middenvelder, heeft afgelopen weekend voor het eerst in zijn profcarrière een doelpunt gescoord. Mede dankzij zijn treffer won zijn ploeg met 0-3 bij Palestino. 'Het was een geweldig gevoel om na zes jaar profvoetbal voor het eerst de bal over de lijn te zien gaan door mijn toedoen', lacht Acuña. 

Acuña heeft in zijn vaderland aan zelfvertrouwen gewonnen nu hij weer wekelijks actief is. Zo draait hij met Católica mee om de prijzen en is hij weer opgenomen in de Chileense selectie. Alleen een doelpunt ontbrak nog. Tot de zestigste minuut van het duel dat Católica zondagavond afwerkte tegen Palestino toen Acuña eindelijk eens een bal binnen wist te werken.

'Ik schrok er gewoon van', vertrouwde de verhuurde Feyenoorder de Chileense pers toe. 'Al meer dan vijf jaar wachtte ik op dit moment en nu wist ik niet eens hoe ik die goal moest vieren, gewoon omdat ik dat nog nooit gedaan heb. Ik kreeg geen lucht meer. Toen ik de bal raakte, rekende ik er op dat hij iemand zou raken of dat hij over de goal zou gaan. Maar toen ik hem in het doel zag verdwijnen, liep er zowaar een traantje over mijn gezicht. Nu hoop ik alleen dat het niet weer vijf jaar duurt voordat ik weer scoor.'

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×