FEYENOORD DOET ZIJN PLICHT: 4-2

Feyenoord heeft goed geprofiteerd van het puntverlies van Ajax tegen AZ (0-0). Het won met 4-2 van FC Den Bosch en heeft nu een punt meer dan de Amsterdammers. Voor Feyenoord scoorde Kalou weer tweemaal. De andere Rotterdamse doelpunten kwamen op naam van Kuyt en Castelen. Karim Saidi raakte aan het begin van de tweede helft geblesseerd en werd per brancard afgevoerd.

Ruud Gullit kondigde na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Odd Grenland aan een hartig woordje te gaan wisselen met zijn defensie, want de manier waarop zijn ploeg de tegentreffer van de Noren had moeten incasseren, was de coach danig in het verkeerde keelgat geschoten.

De kans is groot dat Gullit na de wedstrijd tegen FC Den Bosch hetzelfde doet, want de wijze waarop de gasten binnen twee minuten spelen op voorsprong kwamen, gaf ook voldoende stof om over te praten. Ditmaal was het een standaardsituatie die Feyenoord de das omdeed, en dat was bepaald niet de eerste keer dit seizoen.

Een vrije trap van Verhaegh werd door Song verkeerd ingeschat, waardoor hij pas bij Biekman in de buurt kwam toen deze de bal al lang en breed had ingekopt. Biekman, ooit jeugdspeler van Feyenoord, zorgde zo met een streep van een kopbal al vroeg voor een verrassing in De Kuip.

Feyenoord had tijd nodig om te herstellen van de schrik. Het duurde tamelijk lang duurde voordat de Rotterdammers hun draai hadden gevonden. ‘Feyenoord, wakker worden!’, scandeerde het Legioen na een minuut of twintig en Salomon Kalou was vervolgens de eerste die de smeekbede van de fans omzette in daden. Feyenoords topscorer stond na een combinatie van Ono, Goor en Kuyt weer op de juiste plaats om binnen te tikken: 1-1.

De gelijkmaker bracht rust in Feyenoords spel, al maakte de defensie ook in deze periode bij vlagen een wankele indruk. Dat gold met name voor Paauwe en Song. Het bracht Gullit er zelfs toe om Glenn Loovens al binnen het half uur te laten warmlopen.

Dat Loovens desondanks de hele eerste helft nog buiten het veld bleef, had te maken met het scoreverloop. Feyenoord, dat gaandeweg de wedstrijd steeds meer kansen kreeg, kwam tien minuten voor tijd immers op voorsprong. Het werd daarbij geholpen door scheidsrechter Koopman, die een strafschop zag in een poging van Uneken om de doorgebroken Kalou te stoppen. Kuyt kon vervolgens vanaf elf meter het tweede Rotterdamse doelpunt scoren.

Dat Loovens in de tweede helft alsnog in actie kwam, was het directe gevolg van een blessure van Saidi. De Tunesiër raakte kort na de hervatting dusdanig geblesseerd, dat hij per brancard moest worden afgevoerd.

Met Loovens in de ploeg, wist Feyenoord al snel de score uit te breiden. Kuyt deed binnen het uur, wat hij in de eerste helft ook al een keer had gedaan. Hij schoot op de lat, maar ditmaal stond Salomon Kalou klaar om de rebound de verzilveren. Hij bracht de stand op 3-1 voor Feyenoord.

Daarna leek De Kuip zich te kunnen gaan opmaken voor een monsterscore, want de ploeg van Gullit bleef kansen krijgen. Met name Kuyt was een paar keer dichtbij een goal, voordat hij dik twintig minuten voor tijd werd gewisseld voor Buffel.

Met Buffel in de ploeg was het vervolgens binnen de minuut raak. Bij zijn allereerste balcontact gaf de Belg de hardwerkende Castelen een prima voorzet. Feyenoords rechtsbuiten bepaalde vervolgens de stand op 4-1.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, tot scheidsrechter Koopman besloot Den Bosch dan ook maar een strafschop cadeau te doen. Hij bestrafte een ingreep van Basto op Van de Laak veel te zwaar, waarna het ‘slachtoffer’ de eindstand vanaf elf meter mocht bepalen op 4-2.

Feyenoord-FC Den Bosch 4-2 (2-1)
Scheidsrechter: M. Koopman

Scoreverloop:
2’ 0-1 Biekman
23’ 1-1 Kalou
35’ 2-1 Kuyt (pen.)
60’ 3-1 Kalou
68’ 4-1 Castelen
4-2 Van de Laak (pen.)

Gele kaart:
Biyadat, Haemhouts, Mampaey

Opstellingen
Feyenoord: Babos; Song, Saidi (51’ Loovens), Paauwe, Basto; Castelen, Bosschaart, Ono (60’ Ghaly), Goor; Kalou, Kuyt.
FC Den Bosch: Mampaey; Verhaegh, Uneken, Beekmans, Haemhouts; Mourad (56’ Powel), Biyadat, Van den Ouweland (71 Euvrard), Biekman, Schulp, Van de Laak.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×