AMSTEL CUP: JONG FEYENOORD STUNT IN VENLO

Jong Feyenoord heeft dinsdagavond in Venlo voor een stunt van jewelste gezorgd in het toernooi om de Amstel Cup. Het beloftenteam van Mario Been versloeg VVV Venlo dankzij goals van Smolarek en Curth met 0-2 en kwalificeerde zich daarmee voor de volgende ronde. Met name de gedisciplineerde manier waarop de koploper van de Gouden Gids divisie verslagen werd, maakte indruk.

Er zijn in Nederland maar weinig clubs die vaker van Feyenoord gewonnen hebben dan verloren. VVV Venlo is er daar opvallend genoeg één van. De Limburgers zijn door de jaren heen een angstgegner gebleken. Gekoppeld aan het feit dat het team van Adrie Koster momenteel de ranglijst in de eerste divisie aanvoert bood die wetenschap weinig perspectief voor een goed resultaat in de Amstel Cupconfrontatie met Jong Feyenoord. Maar het met selectieleden Buffel, Magrão, Smolarek, Loovens, Mtiliga en Malkowski versterkte beloftenteam van Feyenoord beet in het goedgevulde Stadion De Koel fel van zich af. Mario Been had zijn jongens duidelijk ingeprent dat een overwinning begint in de persoonlijke duels. Zo liet de jonge Mark van den Boogaart na amper tien minuten zien dat er met Feyenoord op deze avond niet te spotten viel. Hij schoffelde een Venlonaar onderuit en incasseerde geel, maar zette en passant de toon.

Het enige dat Jong Feyenoord in de eerste helft verweten kon worden was dat er niet eerder dan de 42e minuut gescoord werd. De Rotterdammers zetten meerdere goede aanvallen op, maar waren slordig in de eindpass en te zachtzinnig in de afwerking. Pas vlak voor rust toonde met name Ebi Smolarek zich messcherp. De Pool pikte op eigen helft een afgeslagen corner op en begon aan een indrukwekkende rush richting het vijandelijke doel. De meegekomen Curth en Magrão bezorgden Feyenoord en overtalsituatie. Smolarek koos voor Magrão, snelde langs zijn directe tegenstander, kreeg de bal in één tijd terug en werkte schitterend af.

Voor VVV, dat tot dat moment alleen met een enkele vrije trap gevaar had weten te stichten, betekende de achterstand vlak voor rust een enorme dreun. Tot diep in de tweede helft hadden de Limburgers bovendien niet echt een antwoord op de veldbezetting van het geïnspireerde Jong Feyenoord, dat steeds vrije mensen wist te creëren. In de verdediging zorgden Glenn Loovens en Mark van den Boogaart voor dusdanig veel fysiek overwicht dat zowel de spitsen als de supporters van de Limburgse club er moedeloos van werden. Toen Jeppe Curth na een uur voetbal een prima voorzet van de voor Magrão ingevallen Jardim binnenschoot, wist een aantal fans al genoeg: VVV zal de prijzen dit jaar in de Gouden Gids divisie moeten pakken. Het door een klein maar zeer fanatiek legioentje gesteunde Jong Feyenoord speelde het duel onder toeziend oog van onder andere technisch directeur Mark Wotte en assistent-trainer Zeljko Petrovic vervolgens zeer gedisciplineerd uit.  En waar het team vorig jaar strandde in de finale van de Amstel Malt Cup, mag nu serieus gehoopt worden op meer stunts in het échte bekertoernooi. 

 

 

VVV Venlo-Jong Feyenoord 0-2  (0-1)
Scheidsrechter: Steegstra

Scoreverloop:
0-1 Smolarek (42.)
0-2 Curth (60.)


OPSTELLINGEN

VVV Venlo
Begois; Ammi, Allach (Verdellen, 19.), Van Kouwen, Fleuren; Meeuwis, Hofstede, Arts (Janssen, 57.); Jans (Leemans, 76.), Van Loenhout en Jacobs


JONG FEYENOORD
Malkowski; Zuiverloon, Loovens, Van den Boogaart, Mtiliga; Smolarek, Van den Ouweland, Blonk, Magrão (Jardim, 57.); Curth (Bandjar, 68.) en Buffel

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×