JONG FEYENOORD STERKSTE IN STADSDERBY

Jong Feyenoord heeft zich in de eerste competitiewedstrijd de sterkste getoond in de stadsderby met Excelsior: 1-0. De zwaarbevochten zege op Woudestein kwam na 68 minuten tot stand toen Ebi Smolarek het enige doelpunt maakte. Gerson Magrão speelde mee bij het team van trainer Mario Been en was verantwoordelijk voor het mooiste moment van het duel. Na een fraaie actie belandde zijn nog fraaiere schot op de lat.

Trainer Mario Been was na afloop vooral tevreden met het resultaat. De eerste competitiewedstrijd brengt altijd extra druk met zich mee, stelde hij vast. ‘Bovendien trad hier een team aan met zeven eerstejaars’, zei hij. ‘Er stond een erg jonge ploeg die het opnam tegen een vrij defensieve tegenstander. De inzet was uitstekend. Ik ben daarom tevreden met deze zwaarbevochten zege.’

Daar had de oefenmeester ook alle reden toe. Want niet alleen zijn beloften creëerden kansen, ook de pupillen van collega-trainer André Hoekstra deden dat. Excelsior kreeg minder kansen dan Feyenoord, maar de kansen die het kreeg waren levensgroot. Ex-Feyenoorder Nito Sequira had voor rust dé kans, maar faalde oog in oog met doelman Malek Malkowski. In de tweede helft was het diezelfde Malkowski in een negatieve hoofdrol. De Poolse sluitpost legde een terugspeelbal zo in de voeten van Michel van Guldener. De spits twijfelde niet en schoot in één keer richting het open doel. De bal verdween tot Malkowski’s opluchting centimeters over.

Het waren speldenprikken die uiteindelijk geen pijn deden bij de ploeg van Been. Feyenoord dicteerde in de eerste competitiewedstrijd het spel en kreeg goede kansen, onder toeziend oog van VVV Venlo-trainer Adri Koster die volgende maand voor de Amstel Cup tegen Jong Feyenoord aantreedt. De hardwerkende Smolarek kreeg een aantal mogelijkheden, maar zijn vizier stond voor rust niet op scherp. Ook Glenn Loovens was dichtbij een doelpunt op de voorzet van Richard Blonk. De lange verdediger kopte echter centimeters over. Feyenoord kon na rust snel de voorsprong pakken, maar Dustley Mulder (kopbal naast) en Smolarek (schot naast) verzuimden te scoren. Na 68 minuten kwam het team van Been terecht op voorsprong. De inzet van Mulder werd nog gepareerd door doelman Jorg van Nieuwenhuizen. In de herkansing was het Smolarek die de bal het doel inschoot: 1-0.

Daarmee leek de druk van een aantal spelers af te vallen. De lange tijd onzichtbare Gerson Magrão was voor Excelsior opeens een plaag aan de linkerkant. Hij passeerde tegenstanders alsof ze er niet stonden, maar het ontbrak nog aan de eindpass. Na 71 minuten verzorgde hij het mooiste moment van het duel. Magrão maakte een schaar, trok naar de buitenkant en haalde, met Ruud Gullit als aandachtig toeschouwer, verwoestend uit op de lat. De stand bleef ongewijzigd, want ook Smolarek schoot in de slotminuut voorlangs.


Jong Feyenoord – Jong Excelsior 1-0 (0-0)

Scoreverloop:
68’ 1-0 Smolarek

Opstellingen
Jong Feyenoord: Malkowski; Jardim, van den Boogaart, Loovens, Artz; Van den Ouweland, Mulder, Blonk; Smolarek, Sardar en Magrão.
Jong Excelsior: Van Nieuwenhuizen; Van Versendaal, De Nijs, Mengistu (78. Hulsbos), Van Katwijk; De Haan, Sequira, Van Wijgerden; Gommans (80. Van Vliet), Rothman (60. De Groot) en Van Gulderen.


 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×