SUCCESVOLLE SEIZOENSOPENING FEYENOORD A1 EN B1

Feyenoord A1 en B1 zijn elk sterk aan het seizoen begonnen. De A1 van trainer Henk Fräser boekte in de competitie een zwaarbevochten 2-1 zege op Vitesse. De B1 begint het seizoen met drie bekerwedstrijden en won de eerste in die reeks met dubbele cijfers. De manschappen van trainer Cor Adriaanse rolden het arme RKC Waalwijk met 10-0 op, mede dankzij een hattrick van Hanne Hagary.

FEYENOORD A1

De verwachtingen waren na de succesvolle voorbereiding hoog gespannen bij Feyenoord A1. Het team hoopte de gewonnen Super Cup (ten koste van Ajax) en de tweede plek op de sterk bezette Otten Cup een goed vervolg te geven in de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse. Dat lukte met de 2-1 zege, maar over de uitvoering was trainer Fräser niet erg tevreden. ‘Ik ben vooral blij dat we gewonnen hebben’, zegt hij. ‘Maar ik merkte wel het verschil met de wedstrijden van de afgelopen weken. In de voorbereiding wilden we graag winnen, in de competitie moeten we winnen. Dat is een andere benadering en zorgde bij sommige jongens voor druk. Het was een combinatie van druk en kracht van de tegenstander. Want Vitesse is een fysiek sterk en goed georganiseerd elftal dat het ons lastig maakte.’
Feyenoord kwam al snel op voorsprong tegen de Arnhemse ploeg. Jonathan de Guzman werd gevloerd in het strafschopgebied en benutte vervolgens zelf de toegekende strafschop: 1-0. De Rotterdammers konden hierna uitlopen, maar Levi Marengo (schot naast) en Tim Vincken (schot gered) waren niet trefzeker. Een benutte vrije trap bracht Vitesse na dertig minuten voetbal langszij.
Feyenoord kwam na rust weer op voorsprong. Een ingestudeerde hoekschop werd knap binnengekopt door Jeffrey Altheer: 2-1. De neutrale toeschouwers kregen een vermakelijke slot van het duel voorgeschoteld. Kansen waren er voor beide formaties, maar zowel Feyenoord als Vitesse kwamen niet meer tot scoren.

FEYENOORD B1


Het blijft bij grote uitslagen altijd de vraag waar het aan lag, zo ook bij Feyenoord B1 – RKC Waalwijk B1: 10-0. Was het nou de zwakte van RKC die de monsterscore mogelijk maakte, of speelde Feyenoord een geweldige wedstrijd? Trainer Cor Adriaanse denkt dat het zaterdagmiddag een combinatie was van beiden. ‘Maar’, benadrukte de oefenmeester, ‘De grote score was ook echt onze verdienste. Mijn spelers hebben RKC geen gelegenheid gegeven om te voetballen. Met de uitvoering was ik daarom dik tevreden.’
De B1 staat door de grote zege al met een half been in de volgende ronde van het bekertoernooi. In de andere wedstrijd in de poule won Willem II met 3-0 van FC Den Bosch. Mocht Feyenoord komende dinsdag in en tegen Den Bosch winnen is een plek in de volgende ronde een feit. ‘Dat zou leuk zijn, maar we moeten het per wedstrijd bekijken’, aldus Adriaanse.
De wedstrijd tegen RKC was nooit spannend. Al na zes minuten was de wedstrijd bij een 2-0 tussenstand gespeeld. Hanne Hagary en Michel Poldervaart scoorden in de vijfde en zesde minuut. Voor rust liepen de Rotterdammers via Georginio Boateng (twee keer), Jerson Anes Ribeiro en Jordy Buijs (strafschop) uit naar 6-0. In de tweede helft scoorde Hagary in een tijdbestek van 23 minuten een zuivere hattrick. Ribeiro schoot Feyenoord een kwartier voor tijd in de dubbele cijfers.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×