FEYENOORD A1 SLUIT OTTEN CUP AF MET TWEEDE PLAATS

Feyenoord A1 heeft de finale van de Otten Cup met 1-0 verloren van het Braziliaanse Vitória S/A. De Rotterdammers sloten het sterkbezette toernooi daarmee met een tweede plaats af en konden tevreden terugkijken op de 58ste editie van de Otten Cup. Eerder op de dag was de ploeg van trainer Henk Fräser in de halve finale met 2-1 te sterk tegen FC Seoul, de ploeg die in de poule-ronde nog zo imponeerde.

'Ik kijk met tevredenheid terug op dit toernooi', zegt Fräser. 'De eerste wedstrijd verloren we vrij kansloos tegen Vitória. Dat is echt een heel sterke ploeg. Maar in de finale stond er een ander Feyenoord, dat kansen kreeg tegen die Brazilianen en helemaal niet kansloos was. Dat vertelt me veel. Als de ploeg zaken in dit tempo oppikt, geeft me dat veel vertrouwen voor de competitie. Dat zag ik ook tegen FC Seoul, waar we ons niet van de wijs lieten brengen door het harde spel van de tegenstander.'

Feyenoord A1 bereikte gisteren op bijna miraculeuze wijze de halve finale. Na twee wedstrijden stond de ploeg van trainer Henk Fräser met één punt en zonder te hebben gescoord op derde plaats. In de laatste poule-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg knokte de A1 voor alles wat het waard was en won met 4-0. Die stand was genoeg om gastheer PSV op doelsaldo uit te schakelen.

De andere Nederlandse clubs beleefden een minder succesvol toernooi. Heerenveen won van PSV in de strijd om de vijfde en zesde plaats. Ajax won, na drie nederlagen, in de laatste wedstrijd van het toernooi en werd daarmee zevende, ten koste van VfL Wolfsburg.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×