VOLGENDE WEEK BESLISSING OVER ZUIVERLOON

Feyenoord overlegt volgende week met Gianni Zuiverloon en diens ouders over de toekomst van de A-junior. Ruud Gullit heeft aangegeven dat hij het 17-jarige talent graag voor de rest van het seizoen bij de selectie haalt, maar wil eerst weten in hoeverre de dagelijkse training is te combineren met de studie van de verdediger. Zuiverloon is op het Rotterdamse Thorbecke Lyceum bezig aan zijn laatste jaar op de Havo.

Gianni Zuiverloon nam met zijn derde goede invalbeurt in het eerste van Feyenoord bij Gullit de laatste twijfels weg over zijn capaciteiten als voetballer, maar de coach van Feyenoord hecht ook belang aan de schoolopleiding van het jonge talent.

Het goede spel van Zuiverloon – tegen Spurs in de tweede helft als rechtsback in het veld gekomen voor Gyan – kenmerkte zich weer door een grote dosis flair. ‘Hij speelde met de instelling alsof hij tegen amateurs en niet tegen een Premier League club speelde’, lachte Gullit na afloop van de wedstrijd.

‘Gianni heeft het gewoon heel goed gedaan. Dat merk je ook aan de manier waarop het team op hem heeft gereageerd. Hij is direct door de andere jongens geaccepteerd. Dat zegt genoeg’.

Gullit was zichtbaar trots op de drie wedstrijden die Zuiverloon tot nu toe in Feyenoords hoofdmacht speelde. ‘Ook omdat het bewijst dat de club Feyenoord over een goede jeugdopleiding beschikt’, zei de coach.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×