GULLIT: ‘TACTIEK KLOPT, MAAR BALVERLIES MOET ERUIT’

Ruud Gullit zag in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur het bewijs dat hij met zijn ploeg de juiste weg is ingeslagen. ‘We hebben laten zien dat onze strategie klopt en dat, als we er in slagen ons eigen spel te blijven spelen, een sterk team hebben’, zei de trainer van Feyenoord, die zich wel had gestoord aan de slordige manier waarop Feyenoord bij vlagen met het balbezit was omgegaan. ‘Dat moet eruit’, zei de coach.

Ruud Gullit liet tegen Spurs – ondanks de hitte in Sevilla - de as van zijn elftal in tact. Dat was geen verrassing, want de coach heeft al eerder laten weten dat hij aan het geraamte van het nieuwe Feyenoord niet te veel meer wil veranderen. ‘De as is het fundament van het team. Alleen daaromheen wil ik nog sleutelen’.

Gullit was prettig verrast door de manier waarop zijn team met de absentie van Ono was omgegaan. ‘Het was goed om te zien dat het elftal in staat was de wedstrijd te ‘lezen’ en het geduld kon opbrengen om te wachten tot het de gelegenheid zou krijgen om de wedstrijd in handen te nemen’.

Dat gebeurde uiteindelijk in de tweede helft, toen Feyenoord beter was dan Spurs en daarvoor uiteindelijk ook werd beloond. ‘Het is goed dat het team toen heeft gezien dat op zo’n moment de kansen vanzelf komen. En natuurlijk ook dat we die kansen ook hebben benut’.

Gullits grootste ergernis gold het balverlies op onnodige ogenblikken. ‘We waren soms slordig op de momenten dat we de bal hadden. Dat moet eruit. De tegengoal viel uit een situatie waarin wij eigenlijk balbezit hadden. Zoiets vind ik Feyenoord onwaardig. We zullen daar spelers persoonlijk op aanspreken en proberen hun instelling op dat gebied te veranderen’.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×