GIANNI ZUIVERLOON PAKT ZIJN KANS

Gianni Zuiverloon gaat deel uit maken van de selectie van Ruud Gullit. Dat liet de coach doorschemeren na afloop van Feyenoord-Sporting, waarin de 17-jarige invaller een prima debuut kende. ‘Ik denk dat ik hem wel bij de groep houd’, zei Gullit, die Zuiverloon ook morgen in de troostfinale weer speeltijd zal gunnen.

De een zijn dood is de ander zijn brood. Dustley Mulder klopte als jeugdspeler nadrukkelijk aan de poort van De Kuip, maar zag zijn ontwikkeling na de oefenwedstrijd tegen Doesburg gestagneerd door een blessure. En dus kreeg Gianni Zuiverloon een kans. Een die de jeugdinternational in Newcastle met beide handen aangreep.

Zuiverloon viel in de tweede helft in, had even tijd nodig om te wennen aan het niveau maar speelde zich gaandeweg de wedstrijd steeds meer in de kijker. Dat gebeurde met name in de slotfase, toen hij in aanvallend opzicht een aantal goede initiatieven nam.

Het was de flair die Zuiverloon in die acties toonde, die Gullit grotendeels over de streep trokken.

Voor de wedstrijd had de coach de jongeling nog apart genomen. ‘Speel vrijuit’, had Gullit langs de lijn gezegd. ‘Jij mag vandaag fouten maken’.

Na zijn eerste vijfenveertig minuten in Feyenoord 1 stond Gullit zijn pupil op te wachten langs het veld. De complimenten van de coach deden de jonge verdediger zichtbaar goed. ‘Je zag dat Gianni in het begin wat onwennig was, maar dat is logisch’, verklaarde Gullit na afloop. ‘Het was zijn eerste wedstrijd op dit niveau en zijn eerste wedstrijd als rechtsback. Maar daarna zag je hem groeien. Hij kreeg vertrouwen en straalde dat vertrouwen ook uit. Ik vind dat hij het heel goed heeft gedaan. Het was mooi om te zien hoe die jongen zich vandaag presenteerde’.

Gullit weet ook dat Zuiverloon nog maar net begint. ‘Daarom zal ik hem ook beschermen. Die jongen is pas 17 jaar en niet gewend zo hard te trainen als wij bij Feyenoord doen. Ik zal er dus op toezien dat hij zich niet over de kop werkt. Gianni moet geduld opbrengen en deze periode gebruiken om zo veel mogelijk te leren’.

Een van de zaken die Zuiverloon zich zal moeten aanleren is zich te wapenen in de strijd. ‘Hij is nog wat te lief’, zei Gullit. ‘Wat dat betreft kan hij een goed voorbeeld nemen aan Glenn Loovens. Die komt het veld in en gaf gelijk de spits een ‘knak’. Daar hou ik van, want we hebben die spits die hele verdere wedstrijd niet meer gezien’.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×