ORANJE DOOR, LARSSON NAAR HUIS

Het Nederlands Elftal is doorgedrongen tot de halve finale van het Europees Kampioenschap in Portugal. Oranje versloeg het Zweden van oud-Feyenoorder Henke Larsson in de penaltyserie, nadat het tot in de verlenging 0-0 was gebleven Het Nederlands Elftal komt in de halve finale in Lissabon tegenover gastland Portugal te staan.

Giovanni van Bronckhorst was de enige oud-Feyenoorder die in deze kwartfinale mocht meedoen van bondscoach Dick Advocaat. Zowel Paul Bosvelt als Pierre van Hooijdonk moesten de gehele wedstrijd vanaf de bank toekijken, maar Van Bronckhorst speelde van begin tot einde mee.

Nadat het zowel in de reguliere speeltijd als in de verlenging 0-0 was gebleven, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Van Bronckhorst behoorde niet tot de spelers die vanaf elf meter aan de bak moesten.

Held van de avond werd Edwin van der Sar. Hij stopte bij de stand 4-4 een strafschop en gaf zo ploeggenoot Arjan Robben de kans om het karwei af te maken. Dat deed de vleugelaanvaller ook. Hij schoot vanaf elf meter raak en bevrijdde Nederland zo van een lang sluimerend trauma: voor het eerst sinds veertien jaar won Oranje een penaltyserie op een groot internationaal toernooi.

Opstelling:
Van der Sar; Reiziger, Stam, De Boer (36’ Bouma), Van Bronckhorst, Seedorf, Cocu, Davids (60’ Heitinga), Van der Meijde (86’ Makaay), Van Nistelrooy, Robben.
Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×