MARIANO BOMBARDA NAAR TENERIFE

Mariano Bombarda zet zijn carrière voort bij de Spaanse eerstedivisionist Tenerife. De 31-jarige spits tekent op het Canarische eiland een contract dat hem voor twee seizoenen aan de club verbindt. Bombarda vervulde bij Feyenoord bijna twee jaar lang de rol van breekijzer, maar mocht na het afgelopen seizoen vertrekken.

Voor Bombarda kwam de belangstelling van Tenerife als een geschenk uit de hemel. Voor de Spaanse Argentijn bestond weliswaar de nodige belangstelling - zo dongen het Griekse Panionios en een club uit de Emiraten naar zijn hand - maar Bombarda wilde met zijn gezin graag terug naar Spaanstalig Europa: 'Griekenland is ook een fantastisch land om te wonen, maar ik zag dat avontuur gewoon niet zitten', aldus Bombarda. 'Je weet daar nooit waar je aan toe bent.'

Tenerife is de laatste jaren behoorlijk afgegleden en geen schim meer van de ploeg die ooit Feyenoord in de Kuip met 4-2 vernederde, maar wil nu de weg naar boven weer inslaan. Goalgetter Bombarda moet in die plannen een belangrijke rol gaan vervullen. Met die voorwaarde en het bestaan op een tropisch eiland in het vooruitzicht hoefde Bombarda niet lang na te denken: 'Het lijkt mij een mooie uitdaging en voor mijn gezin een heerlijk leven', liet hij afgelopen weekend al weten. Een definitieve overgang kon hij toen echter nog niet bevestigen. Dat deed zijn nieuwe club maandag wel. Op haar eigen website meldde CD Tenerife voorts dat Bombarda in de loop van deze week van zijn vakantieadres naar het eiland voor de kust van Afrika zal reizen om zijn handtekening onder een tweejarig contract te zetten.

Mariano Bombarda speelde in zijn loopbaan tot dusver voor FC Groningen, FC Metz, opnieuw FC Groningen, Willem II en Feyenoord. In bijna 250 wedstrijden op het hoogste niveau scoorde de Argentijn tot dusver het respectabele aantal van 101 goals.

 

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×