JO BONFRÈRE NIEUWE BONDSCOACH ZUID-KOREA

Zelf opteerde Chong-Gug Song onlangs voor Bert van Marwijk als nieuwe bondscoach van Zuid-Korea, maar met de aanstelling van Jo Bonfrère krijgt de Feyenoorder toch een beetje zijn zin. Zuid-Korea krijgt weer een Nederlander als coach en dan ook nog eentje die met  Van Marwijk een verleden bij MVV deelt.

De KFA (Koreaanse voetbalbond) maakte het aantrekken van Bonfrère vrijda bekend. De 58-jarige Limburger moet het Zuid-Koreaanse elftal uit de crisis trekken waarin het na het afzwaaien van Guus Hiddink min of meer in verzand is. Op footballasia.com liet een vertegenwoordiger van de bond weten dat Bonfrère volgende week woensdag een contract zal ondertekenen dat hem tot en met het WK van 2006 aan het Zuid-Koreaanse elftal zal verbinden.

Bonfrère is na zijn afscheid als actief voetballer een ware globetrotter geworden, die vooral werkzaam was in Afrika en het Arabische Schiereiland. Zijn grootste succes boekte hij als bondscoach van Nigeria. Daarmee veroverde hij in 1996 Olympisch goud.  

De eerste wedstrijd van Zuid-Korea onder Bonfrère's leiding staat gepland voor 19 juli aanstaande. In het kader van de Asia Cup treedt het team dan aan tegen Jordanië.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×