A1 WINT SHELL CUP

Feyenoords A-jeugd zette zaterdagmiddag toch nog de kroon op het werk. Wat tegenvallend in de competitie, legde het elftal van trainer Henk Fräser in Venray wél beslag op de Shell beker voor A-junioren. De Rotterdammers waren in Limburg op het neutrale terrein van SV Venray met 0-1 te sterk voor het ‘thuisspelende’ Willem II. De winnende treffer kwam een kleine twintig minuten voor tijd van de voet van Jonathan de Guzman.</SPAN>

De ongezouten kritiek die Henk Fräser na het toernooi in Terborg twee weken geleden aan het adres van zijn meeste spelers uitte, miste zijn uitwerking dus niet. Werd vorige week al uitstekend gepresteerd tijdens het Euro-toernooi in Groningen, zaterdag deed A1 dat tegen Willem II nog eens dunnetjes over. Fräser had na afloop dan ook veel respect voor z’n elftal. ‘Net als in Groningen was de bezetenheid er ook nu weer.’

Feyenoords trainer zag in Venray een ijzersterk optreden van z’n ploeg. Werden de Rotterdammers tijdens hun laatste competitiewedstrijd in Tilburg in de beginfase na een zwakke opening bijna door de Brabanders onder de voet gelopen, zaterdag was van een dergelijk scenario geen moment sprake. Niet Willem II deelde in de Noord-Limburgse plaats meteen na het beginsignaal van arbiter Franssen de lakens uit maar Feyenoord. Vijf minuten onderweg hadden de Rotterdammers al anderhalve kans achter de rug. De inzet van Mark van de Boogaard was echter te slap, de geweldige knal van Labinot Harbuzi spatte op de lat uiteen.

Vooral Tim Vincken, ditmaal eens opererend op links, ontpopte zich in de eerste twintig minuten als een ware plaag voor het rechter verdedigingsblok van Willem II. Voortdurend raasde hij links en rechts voorbij zijn directe tegenstander Erik van Vugt. Trainer Marco de Ruiter verloste zijn verdediger al binnen het half uur met een wissel (Justin Tahapary) uit zijn lijden. Met Anthony Spinosa van het middenveld naar de rechtsback-plaats gehaald en Tahapary op diens stek op het middenveld marcheerden de zaken beter bij Willem II.

Niet toevallig resulteerde dat al korte tijd later in de eerste Tilburgse kans van de wedstrijd. Rupert Suply strandde evenwel op doelman Stef Doedee. Een paar minuten daarvoor werd Dion Dickhoff door Willem II’s grote acteertalent Mike Thijssen een gele kaart aangenaaid. Nadat de Tilburgse aanvoerder met een paar fopduiken eerder al tevergeefs Dustley Mulder en Resham Sardar voor het gerecht probeerde te slepen, lukte hem dat met Dickhoff dus wel.

Helemaal misselijk was het gedrag van de Tilburgse nummer 10 kort voor rust, toen hij na wéér een theatrale valpartij arbiter Franssen met succes in woord en gebaar om een gele kaart vroeg voor Felino Jardim. Feyenoord nam onmiddellijk daarna op sportieve wijze wraak op de aanvoerder van Willem II. Jonathan de Guzman flitste aan de linkerkant langs hem (Thijssen appelleerde voor hands), maar de voorzet van de Rotterdammer werd op slag van rust door Jardim naast gekopt.

Na rust trachtten beide partijen via een snel doelpunt de deur voor elkaar in het slot te gooien. Feyenoord was daar in eerste instantie het dichtste bij. Harbuzi zette voor, maar De Guzman kopte net over en een inzet van Vincken (op aangeven van Sardar) werd ternauwernood door Mark Obbens tot hoekschop verwerkt. In het andere strafschopgebied bleef Doedee (na een slippertje van de sterk spelende Ard van Peppen) baas over een schot van Suply. Fräser: ‘Voor zulke situaties moet je juist tegen een ploeg als Willem II op je hoede zijn. De ploeg is als geen ander in staat om uit het niets een doelpunt te fabriceren.’ Fräsers angst bleek ongegrond. Drie minuten later besliste zijn ploeg de wedstrijd. De Guzman ontsnapte na een diepe bal uit het Rotterdamse achterveld aan de rechterkant slim aan de door Willem II opgezette buitenspelval en liet doelman Guido van Sant met een hard schot in de benedenhoek kansloos: 0-1.

Willem II kwam daarna niet meer in het stuk voor. Feyenoord, waar Elroy Lammers kan terugzien op een korte maar sterke invalbeurt, consolideerde bekwaam en kwam alleen in de zeer ruim bijgetrokken blessuretijd (acht minuten!) nog een keertje in de problemen.

Feyenoord

Doedee; Dickhoff, Zuiverloon, Van de Boogaart, Van Peppen; Mulder, De Guzman, Harbuzi; Sardar (75. Lammers), Jardim (86.Cristina), Vincken.

geel: Dion Dickhoff en Felino Jardim

Willem II

Van Sant; Van Vugt (28.), Schellens, Obbens, Van Lieshout; Spinosa, Nieuwendaal, Augustien; Thijssen, Suply, Smulders. (28.) Tahapary

geel: Justin Tahapary en Germaine Augustien

toeschouwers: 500

scheidsrechter: Franssen

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×