EK ONDER 21: RUST VOOR ELMANDER, TOCH WINST ZWEDEN

Op het EK onder 21 heeft het Zweedse elftal zich oppermachtig getoond. De Scandinaviërs wonnen ook de derde wedstrijd in de voorronde: Zwitserland ging met 3-1 over de knie. Grote man was dit keer niet Johan Elmander. De oud-Feyenoorder kreeg rust met het oog op de halve finale tegen Danko Lazovics Servië.

Stand-in voor Elmander was Markus Rosenberg, in een grijs verleden als speler van Malmö FF nog eens uitblinker op het internationale jeudgtoernooi van Feyenoord. Rosenberg, die kort na dat toernooi op eigen initiatief een stage afwerkte in Rotterdam, doelpuntte twee keer tegen Zwitserland.

Komende zaterdag mag Johan Elmander weer aan de bak. Zweden treedt dan in Bochum aan voor de halve finale van het EK. Winst volstaat voor plaatsing voor de Olympische Spelen van Athene: de eerste drie ploegen van het EK voegen zich bij gastland Griekenland.

Het is overigens nog niet geheel zeker dat Danko Lazovic zaterdag geschorst is. De Servische bond stelt momenteel alles in het werk om de gele kaart die de Feyenoorder dinsdagavond ontving te laten seponeren.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×