DORTMUND: 'VAN MARWIJK KANDIDAAT NUMMER ÉÉN'

Nadat Bert van Marwijk afgelopen weekend al bekend maakte 'ver te zijn' met de Duitse topclub Borussia Dortmund, heeft het management van die club nu ook officieel bevestigd dat de voormalig trainer van Feyenoord kandidaat nummer één is voor de opvolging van Matthias Sammer. 'Het kan nu snel gaan', liet manager Michael Meier al optekenen. Desgevraagd bevestigde de clubleiding vandaag (dinsdag) afrondende gesprekken te voeren met Bert van Marwijk.

In de Duitse media wordt het bericht dat Bert van Marwijk wel eens de nieuwe trainer van Borussia Dortmund zou kunnen worden al min of meer als voldongen feit gebracht. Dat voormalig Borussia-coach Ottmar Hitzfeld na tropenjaren bij Bayern München heeft gekozen voor een jaartje vrijaf in plaats van voor een terugkeer naar het Westfalenstadion is daar debet aan. Bovendien hebben BVB-manager Michael Meier en voorzitter Gerd Niebaum inmiddels laten weten ver te zijn met Van Marwijk, de trainer die er in 2002 nog voor zorgde dat de UEFA Cup aan de neus van de Dortmunders voorbij ging.

'Het kan nu snel gaan', vertrouwde Meier al toe aan het toonaangevende Duitse voetbalblad Kicker. Niebaum voegde daar aan toe dat zijn club en de gewenste trainer in de onderhandelingen de eindfase hebben bereikt. 'We zijn zeer ver met hem en we kunnen ons een samenwerking voorstellen', aldus de preses. 

Vandaag vindt het vermoedelijk afrondende gesprek plaats tussen Van Marwijk en Borussia Dortmund.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×