MEER DUIDELIJKHEID OVER TOEKOMST SPELERS JONG FEYENOORD

Er is meer duidelijkheid over de toekomst van een aantal talenten uit Jong Feyenoord, de spelers die het afgelopen seizoen nog zo succesvol waren. Toch weet Mario Been nog niet van al die jongens of hij ze ook volgend jaar in zijn team mag begroeten. Feyenoord.nl zet de laatste ontwikkelingen rond de spelers van de beloften op een rijtje.<BR>

Raphael Maitimo:
De snelle aanvaller speelt ook het komend seizoen in Jong Feyenoord. ‘Voor hem wordt het een belangrijk jaar, waarin hij ons moet overtuigen van zijn kwaliteiten’, zegt technisch directeur Mark Wotte.

Prince Addai:
De verdediger, afgelopen jaar nog als amateur aan Feyenoord verbonden, is een eenjarig contract met de Rotterdammers overeengekomen. Ook hij zal in de beloften te bewonderen zijn. ‘Voor Prince geldt hetzelfde als voor Maitimo. Ook hij moet ons komend jaar overtuigen van zijn kunnen’, aldus Wotte.

Jeppe Curth:
Feyenoord heeft de optie in het contract van de Deen inmiddels gelicht. Daardoor staat de spits minimaal nog één jaar bij Feyenoord onder contract. ‘Jeppe is een groot Deens talent. In Jong Feyenoord kan hij volgend seizoen laten zien waar zijn top ligt. Is dat bij Excelsior of bij Feyenoord, dat zullen we bekijken’, vertelt de technisch directeur.

Reinhard Breinburg:
Afgelopen jaar was Breinburg al de aanvoerder van Jong Feyenoord. Of de verdediger ook komend seizoen bij Mario Been speelt, is nog onbekend. ‘Het wordt Jong Feyenoord, Excelsior of een verhuur aan een eredivisieclub’, zegt Wotte. ‘Hij zal zich het aankomende jaar nog verder moeten ontwikkelen, vooral in balbezit.’

Joep van den Ouweland:
De middenvelder kwam afgelopen zomer over van Willem II en kende een ‘sterk eerste seizoen’, vindt Wotte. Maar in welke ploeg hij vanaf juli voetbalt, is nog even onduidelijk. Het wordt in ieder geval of Excelsior of Jong Feyenoord.

Salomon Kalou:
Salomon Kalou speelt komend jaar in ieder geval niet bij de beloften. Voor de Ivoriaan zijn er twee mogelijkheden, of Feyenoord I of nog een jaar op uitleenbasis bij Excelsior. ‘Daarover valt de beslissing pas na de nacompetitie’, laat Wotte weten. ‘Salomon is eigenlijk nog een A-junior, dus we moeten geduldig met hem zijn. Maar het is wel heel belangrijk dat Salomon volgend seizoen aan spelen toekomt.’

Bas van Wegen:
De doelman speelde al geregeld in Jong Feyenoord en dat zal hij ook komend jaar doen. Samen met Jesper Hogedoorn zal de keeper uitmaken wie de eerste keus van Mario Been wordt.

Jesper Hogedoorn:
Ook Hogedoorn kwam al een aantal maal in actie voor de beloften. Samen met Bas van Wegen zal hij gaan strijden voor een vaste plek in Jong Feyenoord.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×