DUBBEL VERLIES VOOR EXCELSIOR

<P>Na maandenlang een rol als invaller vervuld te hebben, mocht Cecilio Lopes tegen Heracles Almelo eindelijk weer eens in de basis starten. Maar zijn rentree eindigde in een kleine nachtmerrie. Niet alleen verloor Excelsior (met 0-1), de aanvaller raakte ook nog eens zwaar geblesseerd. Met een scheenbeenbreuk moest Lopes met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd worden.</P>

Trainer Henk van Stee had zeer met zijn spits te doen. De scheidend coach zag de laatste weken op de trainingen en bij invalbeurten weer de oude Cecilio Lopes terug, de man die altijd met geniale ingevingen voor een gevaarlijk moment kon zorgen. Zijn goede ontwikkeling van de laatste tijd moest daarom wel beloond worden. In het belangrijke nacompetitieduel met Heracles kreeg hij een kans. Vijfenveertig minuten lang sleurde Lopes over het veld, totdat hij op slag van rust Rudy Jansen tegenkwam. De verdediger kwam nogal onbeholpen in en raakte Lopes vol op zijn scheenbeen. Kermend van de pijn zonk de aanvaller ter aarde. De diagnose was snel gesteld: gebroken scheenbeen en einde seizoen voor Lopes. ‘Bijzonder sneu voor Cecilio’, sprak Van Stee na afloop. ‘Hij kampte dit jaar al met veel tegenslag en dan komt nu dit er ook nog bij.’

Het verlies van zijn aanvalsleider was voor Van Stee niet de enige tegenvaller van de avond. Excelsior ging ook nog eens ten onder tegen het nu aan de leiding van poule B staande Heracles. Een onnodige nederlaag (zoals wel vaker dit seizoen gebeurde) zorgden ervoor dat de promotieaspiraties van de Kralingers nu wel heel moeilijk te realiseren worden. De ploeg, gedeeld eerste van de reguliere competitie, heeft na twee duels pas één punt, vijf minder dan de Almelose equipe.

De nederlaag was geheel aan eigen falen te wijten. De ploeg uit het Oosten creëerde zichzelf in de eerste helft weliswaar meer kansen dan de gastheren, maar Excelsior hield niettemin stand. Excelsior was via een kopbal van Danny Buys (op de lat) zelfs dicht bij de openingsgoal, maar dat was niet verdiend geweest. Na de pauze was het juist de Rotterdamse ploeg die vol en opportunistisch op de aanval speelde, maar dit keer kreeg het wél een tegentreffer te verwerken. Invaller Richard Roelofsen maakte zijn faam als goalgetter meer dan waar, want koud in het veld kon hij volledig vrijstaand binnen schieten. Salomon Kalou en vooral Mounir el Hamdaoui (hij kopte op de paal) kregen nog uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in.

Ondanks de nederlaag bleef Van Stee strijdbaar: ‘ het is heel zuur dat we nu hebben verloren, maar ik geloof nog steeds in promotie. Komende week moeten we absoluut van Volendam winnen. En reken maar, dat we er alles aan zullen doen om de winst van de nacompetitie alsnog naar ons toe te trekken.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×