FEYENOORD WINT OOK TWEEDE OEFENDUEL MET GROTE CIJFERS

Feyenoord heeft de tweede oefenwedstrijd na afloop van de competitie ruim gewonnen. In Vaassen werd het 12-0 voor de Rotterdammers. Grote man aan Feyenoord-kant was Dirk Kuyt, hij scoorde 5 keer. De overige doelpunten kwamen van Smolarek(2x), Lurling, Paauwe, Buffel, Swerts en Curth. Feyenoord won dinsdag al met 14-0 van Goes.

Zelden zal de selectie van Feyenoord met zoveel egards zijn ontvangen als in Vaassen. Dat het Gelderse dorp blij was met de komt van de equipe van trainer Bert van Marwijk bleek al uit de straat rondom het complex van de plaatselijke SV. Verschillende huizen waren versierd met Feyenoord-vlaggen en er leek bij elke lantaarnpaal een aankondiging van het duel te staan. Van rivaliteit was natuurlijk ook geen sprake. En het resultaat tussen de topclub en de amateurs? Ach, dat was van ondergeschikt belang.

Feyenoord, in de sterkst mogelijke beginopstelling, had uiteraard geen kind aan de gastheren. Ook zonder de geblesseerden Ono en Van Wonderen, en de met Servië en Montenegro onder 21 onderweg zijnde Lazovic was het krachtverschil veel te groot om er een serieus duel van te maken. Voor Feyenoord een ideale cool down van de competitie dus. Zonder zich al te veel in te hoeven spannen dartelden de elf Rotterdammers over SV Vaassen heen. De eerste treffer viel al binnen vier minuten. Patrick Paauwe kopte een prima hoekschop van Schreuder steenhard binnen. Voordat Vaassen van die achterstand was bekomen, stond het al 2-0. Binnen zestig seconden maakte Smolarek namelijk al de tweede. Dirk Kuyt, trefzeker als altijd, kon daarbij natuurlijk niet achterblijven. Met een loepzuivere hattrick bracht hij Feyenoord op het halve uur al naar 5-0.

Lurling, Buffel en Smolarek zorgden in de laatste minuten voor de 8-0 ruststand. Eigenlijk had het nog meer kunnen zijn, want Ghaly maakte er ook twee. Alleen beide treffers werden afgekeurd, waarom weet niemand. Maar veel maakte het natuurlijk niet uit, want dit duel ging nergens meer om.

In de tweede helft viel er weinig meer te genieten. Pas na 22 minuten kon het 4.000 koppige publiek weer juichen. Met een prachtige lob vanaf dertig meter verschalkte Gill Swerts de doelman, daarmee tekenend voor de mooiste goal van de avond. Ook invaller Jeppe Curth deed een duit in het zakje, na een prima solo langs drie verdedigers (0-10). Twee treffers van Dirk Kuyt maakten in het laatste kwartier het dozijn vol. De Katwijker had nog een zesde keer kunnen scoren, maar in de slotseconden miste hij nog een strafschop. Maar dat maakte uiteraard weinig uit, want Feyenoord won ook de tweede oefenwedstrijd met grote cijfers.

 

SV Vaassen - Feyenoord 0-12 (0-8)

4’ Paauwe 0-1

5’Smolarek 0-2

15’ Kuyt 0-3

17’ Kuyt 0-4

34’ Kuyt 0-5

38’ Lurling 0-6

42’ Buffel 0-7

45’ Smolarek 0-8

67’ Swerts 0-9

70’ Curth 0-10

73’ Kuyt 0-11

78’ Kuyt 0-12

Opstelling Feyenoord:

Zoetebier (46’ Malkowski); Song, Van den Berg, Paauwe (46’ Gyan), Mtiliga; Smolarek, Schreuder, Ghaly (46’ Swerts), Lurling (60’ Curth); Buffel (60' Acuña) en Kuyt.

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×