VOORBESCHOUWING FEYENOORD – FC ZWOLLE (ZON, 14.30 UUR)

Feyenoord – FC Zwolle is komende zondag niet zomaar een wedstrijd. Okee, voor de Rotterdammers staat er helemaal niets meer op het spel. Maar het duel tegen de degradatiekandidaat luidt wél het einde van een tijdperk in. Zo ziet het Legioen Kees van Wonderen voor het laatst in Feyenoord-shirt in De Kuip en zit trainer Bert van Marwijk nog één keer op de bank.<BR>

Het afscheid nemen is al weken geleden begonnen, zo lijkt het. In elk zichzelf respecterende medium werd wel een item besteed aan de langstzittende Feyenoord-trainer sinds de invoering van het betaald voetbal. En op die vier jaar mag Bert van Marwijk best trots zijn, want Feyenoord is nu eenmaal niet de makkelijkste club om te werken. Het is een hele prestatie wanneer je het zo lang en zo goed doet bij deze club.

Toch hoeft al de poespas rond zijn vertrek niet zo, vindt de oefenmeester. Achterom kijken doet hij liever niet. Natuurlijk vindt hij het prachtig wanneer mensen hem bedanken voor al de mooie jaren en de successen met Feyenoord. Er kwamen zelfs mensen uit Groningen en Texel, alleen om hem de hand te schudden. Maar om echt ondersteboven te raken van het nakende einde? Nee, daar is Van Marwijk te nuchter voor.

Kees van Wonderen is ook zo’n al nuchtere Hollander. En ook hij neemt zondag afscheid van het publiek dat hij zo lang heeft gediend. In al die jaren is Feyenoord een belangrijk deel van zijn leven geworden, een deel dat je niet zo snel loslaat. Daarom ook blijft hij graag (op parttime basis) als scout aan de club verbonden. Maar om de verdediger nog één keer in Feyenoord-shirt de grasmat van Stadion Feijenoord te zien betreden, moet men toch echt zondag komen kijken.

Ook Robin van Persie, Gill Swerts, Gérard de Nooijer, Mariano Bombarda en John Metgod zullen Feyenoord na zondag verlaten. Samen met Van Marwijk en Van Wonderen krijgen ze na de wedstrijd tegen FC Zwolle een gepast afscheid.

Je zou bijna vergeten dat er ook nog gevoetbald moet worden. Bang dat het een saai potje wordt, hoeft u niet te zijn, want daarvoor zijn de belangen bij tegenstander FC Zwolle te groot. De ploeg van trainer Spijkerman is verwikkeld in een zware degradatiestrijd en één punt tegen Feyenoord zou er voor zorgen dat in ieder geval de nacompetitie wordt bereikt. Feyenoord zal aantreden in de best denkbare opstelling, dus de Zwollenaren krijgen het niet cadeau.

Het is de bedoeling dat ook Kees van Wonderen nog een paar minuten meepakt. De verdediger stond lang aan de kant vanwege verschillende blessures, maar hij is net op tijd fit. In de basis lijkt hij evenwel niet te starten. Robin van Persie is er sowieso niet bij. De aanvaller, vanaf juli te zien bij Arsenal, trainde de afgelopen week niet mee met Feyenoord en hij wordt buiten de selectie gehouden.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Zoetebier; Song, Van den Berg, Paauwe, Mtiliga; Lazovic, Ono, Ghaly, Lurling; Buffel en Kuyt.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×