BABOS DOELMAN VAN HET JAAR?

Gabor Babos, met ingang van komend seizoen de eerste keeper van Feyenoord, is door de VVCS genomineerd voor de verkiezing 'Doelman van het Jaar'. Babos moet het opnemen tegen oud-Feyenoorder Henk Timmer en RBC-er Maikel Aerts. In de categorie 'beste speler van de eerste divisie' werd Excelsior-speler Michel Breuer genomineerd.

Tijdens het traditionele VVCS-Profvoetbalgala zullen dit keer geen Feyenoorders in de prijzen vallen, maar wellicht dus wel een paar oud- of toekomstige Feyenoorders. Zo werd naast Beuer en de doelmannen Babos en Timmer Ronald Koeman genomineerd in de categorie 'beste trainer'. In de categorie 'voetballer van het jaar' neemt PSV-er Arjen Robben het op tegen de Ajacieden Tomás Galásek en Maxwell.

In het verleden waren er wel Feyenoorders succesvol tijdens het gala. Zo was Ruud Gullit in 1984 de allereerste 'Voetballer van het jaar', iets wat Pierre van Hooijdonk hem in 2002 nadeed. Mario Been (1984), Gaston Taument (1991) en Robin van Persie (2002) werden ooit uitgeroepen tot 'Talent van het jaar'. Ook Edwin Zoetebier (doelman van het jaar in 2002) en Bert van Marwijk (trainer van het jaar in 2002) vielen al eens in de prijzen.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×