EXCELSIOR: MET DANK AAN DANNY BUIJS

Excelsior hoopte vrijdagavond in eigen huis het kampioenschap van de Gouden Gids Divisie te kunnen vieren, maar kwam bijna van een koude kermis thuis. Directe concurrent Den Bosch won tegen de verwachting in bij Cambuur, terwijl de Kralingers tegen hekkensluiter Fortuna Sittard lang tegen een achterstand aankeken. Twee treffers van Danny Buijs beslechtten het pleit alsnog in Rotterdams voordeel.

Excelsior hoopte vrijdagavond een feestje te kunnen bouwen op Woudestein. Daarvoor moest directe concurrent FC Den Bosch bij Cambuur verliezen, terwijl de Kralingers thuis staartclub Fortuna Sittard moesten verslaan, op het oog een gemakkelijke opgave. Maar de avond verliep anders dan verwacht. 

Zo kon de buschauffeur van Fortuna het stadion van de Rotterdammers niet vinden, zodat de aftrap van het duel op Woudestein telkens uitgesteld moest worden. En  terwijl de spelers van Excelsior in de kleedkamer nog wachtten op hun rivalen, sijpelden vanuit Leeuwarden de eerste berichten over een Bossche voorsprong door.

Tot overmaat van ramp bleek Fortuna Sittard een veel taaier tegenstander dan gehoopt. De Limburgers waren allerminst van zins mee te werken aan een Rotterdams feestje en namen kort na rust - in de eerste helft gebeurde er hoegenaamd niets op Woudestein - zelfs brutaal een voorsprong. Samir El Gaaouiri bediende Prince Rajcomar en die rondde van dichtbij af. 

De tegentreffer bleek een wake-up call voor Excelsior, dat onder aanvoering van Salomon Kalou op zoek ging naar een goal en de ruim 3000 toeschouwers eindelijk wat spektakel bood. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk na 69 minuten: toen was het rechtsback Danny Buijs die een aanval van de Kralingers besloot met een geweldig stiftje.

Buijs was toch al aardig op dreef en kreeg daarvoor zeven minuten voor tijd de ultieme beloning. De Alblasserdammer kegelde toen een indirecte vrije trap - scheidsrechter Van Sichem trad terecht op tegen de tijdrekkende Fortuna-doelman Bertjens - snoeihard langs muur en keeper en bezorgde Excelsior daarmee de zege. Daardoor houdt het team van Henk van Stee  FC Den Bosch op twee punten en de titelkansen in eigen hand: de klus kan volgende week in en tegen Helmond alsnog geklaard worden.

Danny Buijs zal daar dan helaas niet bij zijn. Een gele kaart in het duel tegen Fortuna levert hem één wedstrijd schorsing op. Vandaar dat de man van de wedstrijd na afloop niet alleen vreugdetranen huilde.

EXCELSIOR-FORTUNA SITTARD 2-1 (0-0)

0-1 Rajcomar (52.)

1-1 Buijs (69.)

2-1 Buijs (83.)

 

OPSTELLING EXCELSIOR

Varkevisser; Buijs (Martis, 88.), Loovens, Sprockel, Van Driel; Van Dieren, Breuer, El Hamdaoui (Opoku, 90.); Kalou, Gommans, Sequeira (Lopes, 55.)

 

 

 

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×