EERSTE LANDSTITEL VAN HOOIJDONK STEEDS DICHTERBIJ

Pierre van Hooijdonk is hard op weg een heldenstatus te veroveren. Nog twee wedstrijden en dan mag de spits, als alles tenminste goed gaat, zijn eerste landstitel ooit vieren. Zoiets brengt in Turkije eeuwige roem met zich mee. Met de 3-1 overwinning op Ankaragücü&nbsp; is Fenerbahçe zaterdagavond weer een stap dichter bij het kampioenschap gekomen. Van Hooijdonk was met twee treffers opnieuw uiterst belangrijk.<BR>

Uiteraard kwam één van de goals van Pierre van Hooijdonk uit een vrije trap. Dit keer mocht de spits aan de zijkant van het strafschopgebied aanleggen. Zijn inzet bleek dodelijk. De tweede treffer scoorde de oud-Feyenoorder met het hoofd. Fenerbahçes derde goal kwam van Semih.

In Engeland lijkt Blackburn Rovers dan eindelijk de vorm te pakken te hebben. Na de 1-0 zege op Manchester United is lijfsbehoud daardoor zeker. Brett Emerton mocht pas invallen na negentig minuten. Ook Manchester City is vrijwel verzekerd van een langer verblijf in het Premiership. Door de verrassende 1-0 winst op Newastle United staat de ploeg van basisspeler Paul Bosvelt zes punten los van de degradatiestreep.

Auxerre heeft belangrijke punten laten liggen in de strijd om Europees voetbal. De mannen, met Bonaventure Kalou in de basis, gingen onnodig onderuit bij Le Mans (2-1). De oud-Feyenoorder kreeg een gele kaart.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×