VOORBESCHOUWING FEYENOORD – FC GRONINGEN (ZON, 14.30 UUR)

Met Hossam Ghaly, maar wellicht zonder Patrick Paauwe speelt Feyenoord zondag de op een na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De stadionclub krijgt FC Groningen op bezoek, een ploeg die al lang en breed is uitgespeeld. Zo ver is Feyenoord nog lang niet, ook dit weekend is de boodschap simpel: winnen om in het spoor te blijven van PSV. <BR>

Behoorlijk strompelend verliet Hossam Ghaly vrijdag vroegtijdig de training. Hij had zo veel pijn dat hij er zelf al een beetje rekening mee hield dat hij zondag niet zou kunnen spelen. Maar een dagje volledige rust doet blijkbaar wonderen. Zaterdagochtend oogde de Egyptenaar weer fris en fit, alsof er de dag ervoor niets gebeurd was. Trainer Bert van Marwijk zal de middenvelder met genoegen op de training hebben begroet, want missen kan hij hem eigenlijk al niet meer. Kijk alleen al naar de cijfers. Sinds Ghaly zijn entree maakte in de basis, heeft Feyenoord geen wedstrijd meer verloren.

Natuurlijk is dit niet alleen de verdienste van de international. Het hele team draait op dit moment naar behoren. Wellicht de belangrijkste schakel in deze ploeg is op dit moment de defensie. Feyenoord hield in de laatste zes duels vijf keer de nul en dat zorgt voor vertrouwen. Patrick Paauwe en Peter van den Berg lijken met de week beter samen te functioneren en dat werpt zijn vruchten af. Maar het is uiterst onzeker of de aanvoerder van Feyenoord ook zondag zijn kompaan Van den Berg kan vergezellen in het hart van de defensie. Tijdens de afsluitende training kreeg Paauwe een tik op zijn enkel te verduren en daarom zal pas op het laatste moment besloten worden of het verantwoord is hem te laten starten. Lukt het niet Paauwe speelklaar te krijgen, dan lijkt Alfred Schreuder zijn logische vervanger. De routinier werd ook tegen Volendam in het centrum geposteerd en daar deed hij het prima.

Voor de rest zal er weinig veranderen in de opstelling en speelwijze van Feyenoord. De ploeg stáát, al is het wel te hopen dat de internationale verplichtingen van Ono, Song, Smolarek en Buffel geen sporen in het fysieke gestel hebben achtergelaten. Vooral de Koreaan Song heeft een vermoeiende week achter de rug, want hij voetbalde woensdag nog in zijn geboorteland. Een jetlag verder staat Groningen alweer voor de deur. Het is te hopen dat hij hier goed mee om kan gaan.

Gelukkig voor hem zal Groningen niet naar Rotterdam afreizen om vol op de aanval te spelen. Het 4-3-3 systeem dat het team van trainer Ron Jans in thuiswedstrijden hanteert, zal waarschijnlijk plaatsmaken voor een ietwat behoudender 4-4-2. En de Noorderlingen hebben geen zin om een oorwassing te krijgen, iets wat hen in duels tegen de topclubs geregeld overkomt. Het maakt het voor Feyenoord allemaal niet makkelijker om een opening te vinden, maar veel keus hebben de Rotterdammers niet. Er moet gewonnen worden, alleen zo hou je de druk op PSV.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Zoetebier; Song, Van den Berg, Paauwe (Schreuder), Mtiliga; Smolarek, Ono, Ghaly, Lurling; Buffel en Kuyt.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×