ONO VERRAST TSJECHEN, RECORD VOOR VAN HOOIJDONK

Shinji Ono en de Japanse nationale ploeg hebben voor een daverende verrassing gezorgd door het superieur gewaande Tsjechië te verslaan. In Praag werd het 1-0 voor de Feyenoorder en zijn kompanen. Het was de eerste thuisnederlaag voor een van de favorieten van het komende EK in twee jaar tijd. Ono speelde in de basis van de ploeg die Kubo de winnende goal zag maken.<BR>

Het Nederlands elftal had geen kind aan Griekenland. In Eindhoven werd het 4-0, waarbij oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk de laatste goal op zijn naam voor zijn rekening nam. De spits pakte trouwens een wel zeer apart record. Het was zijn 35ste invalbeurt in Oranje en nooit eerder werd een speler zo vaak ingebracht. Met Giovanni van Bronckhorst en Paul Bosvelt kwamen er overigens nog twee voormalige Feyenoorders binnen de lijnen. Van Bronckhorst speelde 90 minuten, Bosvelt viel een kwartier voor tijd in.

Ebi Smolarek mocht twintig minuten meedoen met Polen. In die korte tijd kon de aanvaller er niet voor zorgen dat er iets veranderde in de beginstand. Het bleef namelijk negentig minuten 0-0. Oud-Feyenoorders Jerzy Dudek en Tomasz Rzasa startten wel in de basis. Rzasa speelde het duel uit, Dudek werd na een uur vervangen. Bij Ierland ontbrak David Connolly.

Thomas Buffel kwam wel in actie, maar hij mocht wel in de basis van de Belgen starten. Winnen deden de Rode Duivels niet. Ondanks treffers van Sonck en Dufer won tegenstander Turkije met 2-3.

In Porto kwam Johan Elmander met Zweden in actie tegen EK-gastland Portugal. Het werd uiteindelijk 2-2 in de havenstad. Elmander viel in de 62e minuut in voor Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse goals kwamen van Kim Källström en Rui Jorge (own goal).

Oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson speelde met Denemarken tegen Schotland. Het werd in Kopenhagen 1-0 voor de Denen, dankzij een doelpunt van Ebbe Sand.

 

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×