FEYENOORD UNICEF LOOP GROOT SUCCES

Ruim negenhonderd leden van Kameraadjes, de juniorclub van Feyenoord, hebben zaterdagmiddag meegedaan aan de eerste Feyenoord Unicef Loop. De tocht bracht de kinderen langs verschillende mooie plekjes in en rondom De Kuip. Via sponsors hebben alle deelnemers geld ingezameld voor een Unicef-project in Ghana.<BR>

Al uren van te voren was het erg druk rond De Kuip. Terwijl de spelers van Feyenoord de laatste training voor de wedstrijd tegen FC utrecht afwerkten, verzamelden steeds meer Kameraadjes met hun ouders zich voor de hoofdingang. Ze moesten tot 13.00 uur wachten voordat de Feyenoord Unicef Loop echt van start ging.

Maar het was het wachten waard. Elke deelnemer werd op het trainingsveld verwacht en onder leiding van conditietrainer Toine van de Goolberg en Anthony Lurling werden de spieren opgewarmd tijdens een massale warming up. Daarna was het Patrick Paauwe die het echte startschot gaf voor de Loop. In groepen kwamen de Kameraadjes langs een aantal stempelposten en ontmoetten ze Feyenoorders als Patrick Lodewijks en John Metgod.

De assistent-trainer van Feyenoord had het heel erg naar zijn zin, vol enthousiasme moedigde hij elk Kameraadje aan. ‘Ik vind het een goed initiatief om kinderen op deze manier bewust te maken van de problemen in Ghana’, zei hij. ‘Ik heb geen moment getwijfeld om hier aan mee te doen.

Ook Glenn Loovens was in De Kuip present. Tussen het uitdelen van de handtekeningen door kon ook de verdediger van Excelsior genieten van alles wat er om hem heen gebeurde: ‘het is zo leuk om die kleintjes te zien genieten. Ik heb ook met een groep meegelopen. Ze beginnen heel hard te rennen, halverwege worden ze moe. Dan gaat het opeens een stuk rustiger. Maar zodra ze de finish zagen, begon iedereen weer te sprinten. Super om te zien.’

Natuurlijk had ook Unicef een afvaarding naar Rotterdam gestuurd. Marketing directeur Alois van Rest bedankte iedereen na afloop voor zijn inzet. ‘Het AIDS- programma in Ghana is al een groot succes, daar moeten we mee doorgaan. Ik ben heel trots dat we dit project dankzij Feyenoord en Unicef van de grond hebben gekregen.’ Hoeveel de exacte opbrengst van de sponsorloop is, wordt later bekend.

Kameraadjes die na afloop van de Loop geen diploma hebben ontvangen kunnen contact opnemen met Feyenoord. Dit kan via een mail aan kameraadjes@feyenoord.nl of bellen met 010 292 68 44.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×