DEGRADATIESTRIJD ENGELAND BLIJFT SPANNEND

Het blijft enorm spannend in de onderste regionen van het Engelse Premiership. Op vier speelronden van het einde is het nog zeer onduidelijk welke drie teams volgend seizoen een stapje terug moeten doen. Ook Manchester City van Paul Bosvelt en Blackburn Rovers van Brett Emerton strijden volop tegen degradatie. Deze zaterdag kon alleen de Australiër lachen, want zijn Rovers wonnen van Leicester (1-0).<BR>

Nikos Dabizas was de grote held voor Blackburn. Zijn treffer zorgde er voor dat de Rovers even lucht kregen in die zware degradatiestrijd. Emerton begon op de bank, maar viel na 68 minuten in. De middenvelder had nog een grote kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zijn schot werd geblokt.

Paul Bosvelt begon in de basis, maar hij kon niet voorkomen dat Manchester City thuis zwaar onderuit ging tegen Southampton (1-3). Anelka scoorde de enige treffer voor City, dat nu echt op moet gaan passen. Het gat met een degradatieplaats is nog maar twee punten.

Middlesbrough heeft deze zorgen niet meer, al zal de 2-0 nederlaag bij Wolverhampton toch tot ontevredenheid moeten hebben geleid. Boateng speelde de hele wedstrijd en hij zag zijn ploeg nog geluk hebben ook, want de Wolves misten ook nog een strafschop.

Liverpool en Fulham was een duel tussen twee subtoppers, maar ook een wedstrijd met twee voormalig Feyenoorders in de basis. Mede doordat de Reds een penalty misten en Petta net voor tijd een enorme kans hoog over schoot, bleef het in Liverpool zoals het begon. En dat maakt het voor de thuisploeg niet makkelijker op om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen.

AC Milan is wel al zeker van deelname aan het rijkste clubtoernooi, alleen is het wel de vraag of dit gebeurt als kampioen van Italië. Er wordt wel eens gezegd: ploegen die gelukkig blijven winnen pakken de titel. In het geval van Milan lijkt dit weer op te gaan. Ook bij Siena was het weer lang ploeteren, maar gewonnen werd er wel. Op de valreep, door een goal van Kaka.

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×