VOORBESCHOUWING FC UTRECHT - FEYENOORD (ZONDAG, 12.30U)

Onder luid applaus van de fans keerde Robin van Persie zaterdagochtend terug op het trainingsveld. De jongeling liet de vrijdagtraining nog schieten nadat hij klappen had opgelopen na de wedstrijd tegen Jong Ajax. Van Persie klaagde daarna van hevige pijn in zijn nek en zijn hoofd, maar van opgeven wil hij zeker niet weten. Zondag kan er een beroep op hem worden gedaan, want Van Persie laat zich niet zo snel uit het veld slaan.<BR>

Dit zal eigenlijk voor de hele Feyenoordselectie gelden. De gebeurtenissen op de Toekomst hebben flinke sporen achtergelaten en ook zaterdag werd er over nog weinig anders gepraat. Maar de Feyenoorders zullen wel bij de les blijven, want zondag moet de knop om. Verlies of een gelijkspel tegen FC Utrecht kan fataal zijn in de strijd om de tweede plaats. En als de Rotterdammers een ding niet willen, is het dat de ‘fans’ van Ajax profiteren van de verschrikkelijke daden die ze hebben begaan.

In Utrecht heeft Feyenoord het altijd lastig, maar de Rotterdammers verkeren wel in een prima vorm. Het ene punt tegen Ajax werd gevierd als een overwinning, maar moet meer worden gezien als het bewijs dat het mentaal wel goed zit. Inmiddels heeft de ploeg van Bert van Marwijk niet meer verloren sinds AZ-thuis. Wanneer er alleen naar de tweede helft van de competitie zou worden gekeken, dan zou Feyenoord nog steeds hebben meegedaan om de titel.

Als telt echter niet, het gaat om wat er daadwerkelijk staat. Op het veld bijvoorbeeld, want ook in de Domstad zal de herboren keeper Edwin Zoetebier het doel verdedigen. De Volendammer zal naar alle waarschijnlijk het seizoen afmaken, want het ziet er niet naar uit dat Patrick Lodewijks deze voetbaljaargang nog fit geraakt. Achterin keert Chong-Gug Song terug van een schorsing. De Koreaan zal zijn vertrouwde plekje rechts achterin innemen. Dit gaat ten koste van Chris Gyan, die op de bank zal plaatsnemen.

In de spits strijden Dirk Kuyt en Thomas Buffel ook nog hun eigen wedstrijdje. Buffel heeft 14 treffers op zijn naam staan, de Katwijker eentje minder. Nog vijf duels te gaan en dan zal blijken wie zich de topscorer van Feyenoord mag noemen. Maar waarschijnlijk zal het de spelers zelf weinig uitmaken, want hen gaat het om het resultaat van de hele ploeg. Een overwinning op Utrecht zou mooi zijn, om zo die nare smaak van afgelopen donderdag een beetje weg te spoelen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Zoetebier; Song, Van den Berg, Paauwe, Mtiliga; Smolarek, Ono, Ghaly, Lurling; Buffel en Kuyt.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×