ORANJE ONDER 21 SPEELT GELIJK TEGEN FRANKRIJK

<SPAN class=body>Met Feyenoorder Robin van Persie 'op 10' en als aanvoerder hield Oranje onder de 21 dinsdagavond gelijke tred met de leeftijdsgenoten uit Frankrijk. In Tilburg werd het 1-1, dankzij goals van Hofs namens Oranje - na een prachtige individuele actie van Van Persie - en Jérémie Aliadière namens de Fransen.</SPAN>

Er was Robin van Persie dinsdagavond veel aan gelegen wat te laten zien. Onder het toeziend oog van kenners als Zeljko Petrovic, Aad de Mos, Sjaak Swart, Willy van der Kuijlen begon de Rotterdammer dan ook zeer gemotiveerd aan het duel met Frankrijk. Met een aantal briljante individuele acties wist Van Persie zich met name in de eerste helft te onderscheiden. Na amper twintig minuten leidde dat tot de openingsgoal. Toekomstig Feyenoorder Romeo Castelen lanceerde Van Persie, die na een aantal prachtige bewegingen op zijn beurt Nicky Hofs in stelling bracht. Van zestien meter vond de jonge Arnhemmer met gemak de kruising.
 
Lang duurde de Nederlandse voorsprong echter niet. Binnen vijf minuten capituleerde de Oranje-verdediging (met voor rust Glenn Loovens en na de thee Civard Sprockel) voor Arsenals supertalent Jérémie Aliadière. Met de 1-1 stond meteen de eindstand op het bord. Beide ploegen lieten na rust nog maar weinig zien. Alleen Van Persie trof vlak voor tijd nog één keer de paal. Oud-Feyenoorder Sandro Calabro, thans FC Utrecht, debuteerde in de slotminuten.
 
JONG ORANJE - JONG FRANKRIJK 1-1 (1-1)
1-0 Hofs (19.)
1-1 Aliadière (24.)
 
OPSTELLING JONG ORANJE
Michel Vorm (FC Utrecht); Paul Verhaegh (AGOVV), GLENN LOOVENS (Excelsior), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Frank van Mosselveld (Willem II); Nicky Hofs (Vitesse), Daniel de Ridder (Ajax), Danny Mathijssen (Willem II), Klaas-Jan Huntelaar (AGOVV), ROBIN VAN PERSIE (Feyenoord), ROMEO CASTELEN (ADO Den Haag)
 
Wissels: 46. CIVARD SPROCKEL (Excelsior) voor Kruiswijk; 46. Ramon Zomer (FC Twente) voor Loovens; Michael Jansen (Vitesse) voor Van Mosselveld; Jack Tuyp (FC Volendam) voor Huntelaar; 84, Raymond Fafiani (Vitesse) voor Castelen; 90. SANDRO CALABRO (FC Utrecht) voor De Ridder.

 
---
 
In het Oostenrijkse Holabrunn speelde Oranje onder 19 een oefenduel tegen het gastland. Bondscoach Ruud Gullit had weliswaar drie Feyenoorders in zijn selectie opgenomen, maar Tim Vincken noch Resham Sardar of Dustley Mulder kreeg speeltijd van de toekomstig coach van Feyenoord. Oranje verloor dan ook met 2-1. Namens Nederland scoorde Prince Rajcomar.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×